Spakenburgse Dagen 2024: ROOTS

Gepubliceerd door op

Roots 2024: Kleding van nu, stoffen van toen. Doe mee!

Spakenburgse klederdracht

Al meer dan 50 jaar tonen we jaarlijks ons cultureel erfgoed tijdens de vier Spakenburgse dagen. Vorig jaar verrasten we met de expositie Roots, waarin we een indrukwekkend aantal prachtige inzendingen hadden. Maar de klederdracht verdwijnt snel uit het straatbeeld, al is er gelukkig nog veel klederdrachtmateriaal onder de mensen.

Doe mee
Voor hetCULTUURplatform (CP) is het behoud van cultureel erfgoed een belangrijk thema. In samenwerking met Samen SPKNBRG en Museum Spakenburg roepen we op om op een eigentijdse manier te laten zien wat je kunt doen met Spakenburgse klederdracht. Laat zien wat er allemaal mogelijk is met klederdrachtmateriaal in moderne ontwerpen! Ga aan de slag en meld je aan vóór 15 juni 2024 op www.cultuurplatformbunschoten.nl.

Let op! Dit jaar kun je alleen een kledingstuk inzenden. Wel in de breedste zin van het woord. Op deze manier leggen we een verbinding tussen de klederdracht in verleden en hedendaagse mode. Voor deelnemers van vorig jaar is het goed om te weten dat inzendingen van vorig jaar niet opnieuw mogen meedoen. Lever jouw kledingstuk in op 25 juni bij Museum Spakenburg. Meer informatie volgt na het aanmelden via onderstaand formulier.

Modeshow en exposities Roots 2024

Tijdens de vierde Spakenburgse Dag, op 14 augustus organiseren we een modeshow waar het publiek kan genieten van de kleding. Daarna worden de inzendingen tot begin oktober in Museum Spakenburg geëxposeerd.  Foto’s van alle inzendingen zijn gedurende september KUNSTmaand in de hal van het gemeentehuis te zien.

Wie wordt de winnaar van Roots 2024?

Creativiteit wordt beloond! Naast een publieksprijs zal een vakjury zal de winnaar van Roots 2024 selecteren.

Meld je aan!

Doe mee en meld je aan via onderstaand formulier.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *