Prijsvraag Spakenburgse Diva’s

Gepubliceerd door op

Doe mee, win een prijs en geef de Spakenburgse Diva’s een permanente plek. 

Het kunstenaarsduo Hans Lemmerman en Inge van Run van het Wilde Oog heeft 17,5 jaar lang drie vrouwen in klederdracht uit Spakenburg gefotografeerd op aansprekende locatie in heel Nederland. Deze Spakenburgse Diva’s, de drie (schoon)zussen Koelewijn, zijn gefotografeerd vanuit de gedachte Kijk Wild & Denk Lenig. Ze hebben ons in meerdere opzichten verrijkt en gaven Spakenburg een gezicht in heel Nederland en daarbuiten. 

Uniek slotproject 

Met een uniek slotproject schenkt Het Wilde Oog een foto aan een aantal gemeentes in Nederland waaronder uiteraard ook Bunschoten-Spakenburg. De kunstenaars doen dit samen met de inwoners! Hierbij doet Het Wilde Oog dan ook een oproep aan de inwoners van de gemeente Bunschoten. Want, zeg nou zelf, na al die jaren hoort er toch een foto van de Spakenburgse Diva’s te hangen op een permanente centrale locatie in Bunschoten-Spakenburg! Dan is uiteraard de vraag welke locatie dit is en vragen we je om mee te doen. 

Het verhaal van de Spakenburgse Diva’s 

De komende maanden vertellen we meer over het verhaal van de Spakenburgse Diva’s. Om jou te inspireren. Wat maakt de Diva’s voor jou uniek en waar horen ze in ons dorp thuis. Daarmee beginnen we op 2 maart tijdens het CULTUREELcafé in de Bibliotheek. Daar hangen in maart ook een aantal foto’s van de Spakenburgse Diva’s. Hans Lemmerman vertelt over zijn unieke project en laat zie zien waar de Diva’s in de afgelopen jaren zijn geweest. In de maanden tot aan de KUNSTroute 2023 delen we op de socials van hetCULTUURplatform regelmatig mooie foto’s van de Diva’s. 

Spakenburgse Diva’s thuis in Spakenburg 

Krijg je al ideeën? Wees dan onze lokale culturele en maatschappelijke ‘influencer’ en laat weten waar een foto van de Spakenburgse Diva’s in de toekomst mag hangen. Het gaat om locatie in de Gemeente Bunschoten (Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk) die openbaar toegankelijk is. Het plaatsen van de foto is een uniek tijdsdocument. De laatste generatie vrouwen in klederdracht op een niet traditionele wijze gefotografeerd. Een langdurige verbintenis van drie unieke vrouwen in hun eigen dorp met een publiek duurzame functie. 

Ambassadeur van de Spakenburgse Diva’s? 

Via de socials gaan we regelmatig vragen om locaties op te geven. We zijn benieuwd! Uit alle inzendingen selecteert een jury de sterkste bijdrage. De jury kijkt of de locatie openbaar toegankelijk is en vooral op welke locatie in de gemeente Bunschoten een foto van de Spakenburgse Diva´s een extra betekenis krijgt en wat de motivatie daarbij is. Van een persoonlijke herinnering naar maatschappelijke nut naar openbaar kunst, alles is mogelijk. Doe je mee? Kies dan een centrale plek. Denk aan de parkeergarage, een kantoorpand of een gevel op het Spuiplein. Stel je voor dat daar een foto hangt met de Spakenburgse Diva. Verras de jury. Ook voor jou als ambassadeur van de Diva’s geldt: 

Kijk Wild & Denk Lenig. Laat het ons weten en voor uiteraard is er een leuke prijs als jouw locatie wordt gekozen! 

Doe mee en win! 

Vul hieronder het formulier in. Hiermee kun je jouw locatie en motivatie laten weten. Als het mogelijk is wordt ter voorbereiding op de bekendmaking al contact opgenomen met de locatie of er eventueel plaatsing mogelijk is. 

Op zaterdag 16 september tijdens de afsluiting van de jaarlijkse KUNSTroute wordt door de jury de locatie gekozen en bekend gemaakt. Spannend! De ‘winnaar’ krijgt een lunch bij De Mandemaaker, een kwalitatief mooie print van een Wilde Oog foto naar keuze en het fotoboek ‘Corrie & Joseph’ van Het Wilde Oog met een naamsvermelding en motivatie naast de foto op de gekozen locatie. Wil je meer weten of heb je vragen? 

Stuur dan een mail naar secretatriaat@cultuurplatformbunschoten.nl. Eventuele inhoudelijke vragen stemmen we af met het kunstenaarsduo. Je kunt je locatie opgeven tot 16 augustus 2023. 


0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *