NIEUWS

Nieuwsbrief oktober 2023:

Beste CULTUUR liefhebber,

In deze oktobereditie van onze nieuwsbrief presenteren we een bruisend programma voor de komende maanden, vol met boeiende evenementen en activiteiten die je niet wilt missen!  

EVENEMENTEN najaar 2023

CULTUREEL kids FESTIVAL
Op woensdagmiddag 18 oktober, in de herfstvakantie, organiseert het CP samen met Museum Spakenburg en Bibliotheek, vestiging Bunschoten een interactieve culturele dag voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Op attractieve wijze vertellen we de kinderen over thema ‘Eureka!’ Het jaarlijkse thema de maand van de geschiedenis. Met het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’.

Meer informatie & kids gratis inschrijven

CULTUREEL café
Op woensdag 4 oktober is in Museum Spakenburg de nieuwste tentoonstelling ‘De eindjes aan elkaar knopen’ geopend. Bijzonder is dat in Bunschoten-Spakenburg vanaf 1929 tot 1979 een knopenfabriek was gevestigd. De tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking met de Historische Vereniging Bunscote, die hun fotocollectie voor deze expositie ter beschikking stelde. Tijdens het CULTURELE CAFÉ op donderdag 2 november zal hier meer over verteld en gepresenteerd worden. Je bent van harte welkom! 

Klik hier voor meer informatie & aanmelden!

KUNST kerststal & lichtjes TOUR
Vorig jaar hebben al vele kunstenaars gehoor gegeven aan onze oproep. Ook dit jaar vragen wij jou om mee te doen! Vanaf 30 november (Wintermarkt) tot eind december; kinderen en ouders kunnen een tour maken langs alle mooie lichtjes, sfeervolle etalages, tuinen ramen en kerststallen. Het wordt vast genieten van een mooie wandeling in combinatie met een bezoek aan de Wintermarkt! Doe je mee en is jouw tuin op 30 november klaar? 

hetCULTUURplatform doet hierbij een oproep aan alle kunstenaars en crea inwoners om mee te doen. Versier eind november je tuin, etalage of raam. Met allerlei lichtjes, een kerststal, versiering, noem het maar op; niets is te gek en alleen maar extra gezellig!

Meld jouw locatie aan.
BINNENKORT in de SPOTLIGHTS
CULTUUR en MUZIEK
Jam sessies in Café de Krâplâp. Muzikanten en zangers geef je nu op:beantwoord deze mail als je interesse hebt!
CULTUUR en SINT
Een film, zelf iets lekkers bakken en knutselen. Een leuke middag voor iedereen! 
CULTUUR en DANS
Er komen nieuwe dansworkshops. Een leuke manier om kinderen te laten kennismaken met diverse dansstijlen! 
INSPIRATIE en KUNST
Inspiratiecafé voor kunstenaars over het CULTUREEL thema 2024.
CULTURELE agenda 2023
CULTUREEL thema 2024

Bedankt voor het invullen van de enquête. Veel reacties, veel meningen en leuke ideeën. Zoals je vast wel weet worden kunstenaars jaarlijks uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema van de KUNSTroute te verwerken. Het thema mag zo breed mogelijk benaderd worden. Het thema van 2017 was ‘Geluk’, in 2018 was het ‘Muziek in de kunst’ en in 2019 Art & Food. In 2022 is het thema ‘KUNSTenLEF’ en voor 2023 was het ‘KUNSTenVERLANGEN’.

We hebben groot nieuws voor 2024! Er is gekozen om aan te sluiten bij het landelijk gekozen thema van Maand van de Geschiedenis 2024, ontdek gisteren, begrijp vandaag.  

KUNST, echt nep?

Het hele jaar gaan we stilstaan bij dit intrigerende thema. Uiteraard als thema voor de KUNSTroute overzichtstentoonstelling of onze CULTURELEcafés. Laat je meegaan in de moderne wereld van Insta, Facebook, Tiktok of hebben we het juist over de inspiratie vanuit het impressionisme? Is dat de echte wereld? Wat is de waarheid, gezichtsbedrog of is het jouw persoonlijke associatie of gaat het om die nep Rolex. Je kunt ook denken aan Henricus Antonius (Han) van Meegeren (1889 – 1947), een Nederlandse kunstschilder en kunstvervalser, hij vervalste onder meer werken van Johannes Vermeer. Denk ook aan digitale kunst of AI (artificial intelligence). Is het chaos of geeft het inspiratie? Is de kunst echt of echt nep?

Blijf op de hoogte van al onze culturele activiteiten en beleef de magie van kunst en cultuur in de gemeente Bunschoten!

Met culturele groet,
het CULTUURplatform Gemeente Bunschoten