KUNSTroute – 15 & 16 september 2023

Gepubliceerd door op

Een hoogtepunt van de septemberKUNSTmaand is de KUNSTroute. Een tweedaags evenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk.


Inschrijfformulier KUNSTroute
Aanmelden mogelijk tot 30 juni 2023!

Na aanmelding ontvang je bericht over je inschrijving, deelname, aanlevering van tekst en beeld voor de KUNSTroute-flyer. De inschrijving is helemaal definitief na ontvangstbevestiging en zo gauw tekst, foto (HR-kwaliteit) en inschrijfgeld is ontvangen.

Inschrijving is alleen mogelijk voor kunstenaars woonachtig in de Gemeente Bunschoten. De kunstenaar is tijdens de KUNSTroute aanwezig op de locatie om bezoekers te ontmoeten en te vertellen over de kunst.


KUNSTroute 2022 [update over KUNSTroute 2023 volgt voorjaar 2023 als het programma vaststaat]

Een hoogtepunt van de septemberKUNSTmaand is de KUNSTroute op vrijdag 16 & zaterdag 17 september 2022. Een tweedaags evenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. De route gaat dit jaar langs 26 locaties waar een diversiteit aan kunst te zien is. Het CP is er trots op dat zij de KUNSTroute dit jaar voor de tiende keer samen met de kunstenaars organiseren. En vooral dat zij het lef hebben hun werk te laten zien en hierover willen vertellen! Overzichtstentoonstelling met thema ‘Kunst en Lef’, KinderEXPOSITIE, presentatie Historische vereniging Bunscote en expositie Buitenschilderdag

De deelnemende kunstenaars zijn uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema ‘Kunst en Lef’ te verwerken. Het thema mag zo breed mogelijk benaderd worden. De tentoonstelling is ook dit jaar te zien in het gemeentehuis. De start van de KUNSTroute. Voor bezoekers de gelegenheid om van alle deelnemende kunstenaars een kunstwerk te zien en zo een eigen route te bepalen voor bezoek aan het atelier van de kunstenaar.  In het gemeentehuis is ook de expositie van de Buitenschilderdag te zien en heeft de Historische vereniging Bunscote een boeiende presentatie over de Spakenburgse taal. Nieuw is de kinderEXPOSITIE van kinderen die wekelijks bij kunstenares Rachel Poort leren schilderen. Hoe leuk!


KidsKunstroute 2022

Voor de kinderen is er in het gemeentehuis ook dit jaar een KidsKunstroute. Het CP kiest samen met culturele partner Schmidt-Koelewijn, verfbenodigdheden, een winnaar. Voor de beste en leukste inzending. De prijsuitreiking is direct na sluiting van de KUNSTroute.

De kleurplaten zijn uitgedeeld aan alle basisscholen in de gemeente Bunschoten. De kunstwerken kunnen tot 14 september ingeleverd worden bij de bibliotheek. Kleurplaat niet ontvangen? Dan kun je ook een exemplaar afhalen bij de bibliotheek Bunschoten Spakenburg. Succes kids!

Kleurplaten wedstrijd Kunst en Lef en expositie Bibliotheek Bunschoten 

Alle basisscholen hebben dit jaar van het CP kleurplaten ontvangen. Kinderen zijn gevraagd om met thema Kunst en Lef aan de gang te gaan. Tijdens de KUNSTroute is de expositie van alle ingeleverde kunstwerken te zien in de Bibliotheek Bunschoten. Inleveren kleurplaat kan tot en met woensdag 14 september bij Bibliotheek Bunschoten. Voor de mooiste inzending kiest het CP samen met culturele partner Schmidt-Koelewijn, verfbenodigdheden, een winnaar. De uitreiking is direct na sluiting van de KUNSTroute.Publieksprijs KUNSTroute 2022

Tijdens de KUNSTroute in 2021 is door bezoekers Nick Bergisch uitgeroepen tot winnaar Publieksprijs KUNSTroute 2021. Ook dit jaar krijgen bezoekers in het gemeentehuis de gelegenheid om hun favoriete kunstenaar voor te dragen voor de Publieksprijs 2022. Wie van de kunstenaars heeft bezoekers het meest weten te raken met zijn of haar werk. De Publieksprijs wordt uitgereikt tijdens de afsluitende kunstenaarsborrel direct na sluiting van de KUNSTroute.0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *