Een vast hoogtepunt van de culturele agenda van het Cultuur Platform is de Kunstroute in september. Een activiteit waarbij diverse kunstenaars en creatievelingen hun werk presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Al vele jaren is september het moment dat kunstenaars zich aan de inwoners kunnen presenteren op diverse locaties zoals het Gemeentehuis, winkeliers, horeca en kunstateliers.

Sinds de start van de route in 2012 doen jaarlijks ongeveer 60 kunstenaars en 25 locaties mee. Vast startpunt voor de route is het gemeentehuis van Bunschoten, waar de bezoekers een overzichtstentoonstelling kunnen zien van alle kunstenaars. Tijdens de Kunstroute presenteren diverse kunstenaars hun werk in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. U kunt genieten van de enorme creativiteit in onze gemeente en kunt u persoonlijk kennismaken met alle deelnemende kunstenaars.

Volg de informatie over de Kunstroute via de Facebook-pagina van het Cultuur Platform.

Overzichtstentoonstelling

Kunstenaars worden uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema van de Kunstroute te verwerken. Het thema mag zo breed mogelijk benaderd worden.

Het thema van 2017 was ‘Geluk’. Dit mooie thema vonden wij inspiratievol voor de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute 2017. Het thema voor de Kunstroute 2018 is ‘Muziek in de kunst’.

Inschrijven als muzikant Kunstroute 2018

De organisatie wil dit jaar de Kunstroute vernieuwen en de twee kunstvormen Kunst en Muziek verbinden. Op een aantal vaste locaties worden muziekoptredens gehouden.

Publieksprijs en inspiratieprijs kunstenaars 

Bezoekers krijgen jaarlijks de gelegenheid om in het gemeentehuis een kaartje in te leveren voor die kunstenaar die zij het beste vinden en zo voordragen voor Publieksprijs. Centraal staat hierbij de vraag wie van de kunstenaars voor de overzichtstentoonstelling de bezoeker met meest heeft weten te raken met zijn of haar kunstwerk.

Winnaars: 2017 Angela van Echten en in 2016 May-Brit van de Coterlet

In 2017 werd door het bestuur van het Cultuur Platform voor de eerste keer een inspiratieprijs uitgereikt. Docente en kunstenares Weidy van de Geest ontving de prijs uit handen van de Burgemeester. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar die tijdens de Kunstroute een bijzondere en/of actieve bijdrage levert aan cultuurparticipatie en echt een inspiratie is voor bezoekers en andere kunstenaars.

KidsKunstroute 

Voor de kinderen is er in het gemeentehuis ook jaarlijks een KidsKunstroute. En stellen wij een kunstzinnige prijs beschikbaar voor de beste en leukste inzending!

Opgeven voor deelname Kunstroute 2018

De inschrijving voor de Kunstroute 2018 is gesloten. Wilt u meer weten? Stuur dan een bericht via onze contactpagina.

Voor deelnemers
De inschrijfkosten voor de Kunstroute zijn: 20 euro per locatie en/of kunstenaar. Na de inschrijving ontvangt u bericht over uw deelname, aanlevering van tekst en beeld voor de Kunstroute-folder inclusief route. De inschrijving is helemaal definitief zo gauw tekst en foto (HR-kwaliteit) en inschrijfgeld is ontvangen. Informatie over de Kunstroute 2019 is te volgen via onze facebook-pagina of onze nieuwsbrief.

Inschrijfformulier