KUNSTROUTE

KUNSTroute 2024

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Data: vrijdag 13 & zaterdag 14 september 2024

Locaties: door de hele gemeente Bunschoten

Inschrijven als kunstenaar: onderaan deze pagina

KUNSTroute

Een vast hoogtepunt van de culturele agenda van het Cultuur Platform is de KUNSTroute in september. Een activiteit waarbij lokale kunstenaars en creatievelingen hun werk presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Al vele jaren is september het moment dat kunstenaars zich aan de inwoners kunnen presenteren op diverse locaties zoals het Gemeentehuis, winkeliers, horeca en kunstateliers.

Sinds de start van de route in 2012 doen jaarlijks ongeveer 60 lokale kunstenaars en 25 locaties mee. Vast startpunt voor de route is het gemeentehuis van Bunschoten, waar de bezoekers een overzichtstentoonstelling kunnen zien van alle kunstenaars. Tijdens de KUNSTroute presenteren diverse kunstenaars hun werk in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Geniet van de enorme creativiteit in onze gemeente en kunt u persoonlijk kennismaken met alle deelnemende kunstenaars.

Thema 2024
Kunstenaars worden uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema van de KUNSTroute te verwerken. Thema 2024 is: ‘KUNST, echt nep?’

Publieksprijs
Bezoekers krijgen jaarlijks de gelegenheid om in het gemeentehuis een kaartje in te leveren voor die kunstenaar die zij het beste vinden en zo voordragen voor Publieksprijs. Centraal staat hierbij de vraag wie van de kunstenaars voor de overzichtstentoonstelling de bezoeker met meest heeft weten te raken met zijn of haar kunstwerk. 

Inspiratieprijs kunstenaars
In 2017 werd door het bestuur van het Cultuur Platform voor de eerste keer een inspiratieprijs uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar die tijdens de KUNSTroute ene bijzondere en/of actieve bijdrage levert aan cultuurparticipatie en echt een inspiratie is voor bezoekers en andere kunstenaars.

Inschrijven 2024

Aanmelden kan tot en met medio juni 2024. Begin van het jaar wordt het inschrijfformulier weer open gezet op de site. Na inschrijving krijg je een ontvangstbericht.

De inschrijfkosten voor de KUNSTroute zijn: 25 euro per locatie en/of kunstenaar.

In mei/juni worden alle bevestigingen en facturen gemaild. Daarin ook meer informatie over aanlevering tekst en beeld voor promotie doeleinden zoals de KUNSTroute-flyer. Deze informatie komt ook op de CP-website en is onderdeel van promotie via social media en lokale media.

De inschrijving is helemaal definitief na ontvangstbevestiging en zo gauw tekst, foto (HR-kwaliteit) en inschrijfgeld is ontvangen. Inschrijving is alleen mogelijk voor kunstenaars woonachtig in de Gemeente Bunschoten!

Kunstenaars zorgen zelf voor een locatie en maakt de afspraken. Uiteraard denken we graag met mee. Locaties kunnen meedoen als er tijdens de hele KUNSTroute een kunstenaar exposeert en zelf aanwezig is om bezoekers te ontmoeten en te vertellen over de expositie.

Op donderdag voor de KUNSTroute leveren alle kunstenaars één kunstwerk in voor de overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis, startlocatie van de route. Dan ontvang je ook een vlag voor je eigen locatie, zodat bezoekers eenvoudig de locaties kunnen vinden. Na de KUNSTroute lever je de vlag weer in. Gelijk bij ophalen van jouw kunstwerk in het gemeentehuis, op maandag na de KUNSTroute.

Belangrijk! De kunstenaar is tijdens de Kunstroute aanwezig op de locatie om bezoekers te ontmoeten en te vertellen over de kunst. De organisatie is niet verantwoordelijk voor schade, diefstal of verlies van materiaal en/of persoonlijke bezittingen, op locatie en/of gemeentehuis.