KUNSTROUTE Winnaars

Kunstenaars worden uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema van de KUNSTroute te verwerken. Het thema mag zo breed mogelijk benaderd worden. Het thema van 2017 was ‘Geluk’, in 2018 was het ‘Muziek in de kunst’ en in 2019 Art & Food. In 2022 is het thema ‘KUNSTenLEF’ en voor 2023 is gekozen voor het thema KUNSTenVERLANGEN.

Winnaars

2023 Tijdens de afsluiting voor deelnemers en organisatie bij Thuus werden de prijzen uitgereikt door Wethouder Van Asselt, de kinderburgemeester en CP voorzitter Renée Ohmstede. Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd! Ook dit jaar kregen bezoekers de kans om een kunstenaar te nomineren. Vele inzendingen, dus een klus voor de jury. Leuk om te zien dat dit jaar nieuw en jong talent in de top 3 stonden!


De Publieksprijs is gewonnen door Petra Mastebroek, #2 Zara van Twillert, #3 Mark Heuveling.


kidsKUNSTroute 2023: De originele inzending van broer Teun en zus Lauren Nagel gaf een glimlach bij de jury. Lauren nam de prijs in ontvangst!


kidsAWARD 2023: De jury had zaterdagmiddag een grote klus. Na het tellen van de vele nominatiekaartjes werd al snel duidelijk dat er twee wel heel veel stemmen hadden. Jack van de Veen had net wat meer stemmen, helaas kon hij niet aanwezig zijn en dus kreeg Elaine Beukers de prijs uitgereikt. Wat een talent!


2022 De Publiekprijs is in 2022 gegaan naar veelzijdig talent, fotografe en kunstenares Joëlle de Vries. Zij had een prachtig wandkleed gemaakt die tijdens de KUNSTroute hing in het Gemeentehuis. Een tweede prijs voor Sylvia Koelewijn-Ruizendaal en derde prijs voor Rachel Poort.


2021 De Publieksprijs ging in 2021 naar nieuwkomer Nick Bergisch gegaan met zijn prachtige jurk. De tweede prijs is gewonnen door Zara van Twillert en de derde prijs ging naar Sylvia Koelewijn-Ruizendaal. De prijs van de KidsKunstroute (aangeboden door Kunstschilderverf) is naar Evi Ruizendaal gegaan.


2019 Corine Hazeleger van Studio Kwast en Zo.
Corine inspireert vele kunstenaars jong en oud. Zij laat hen  op zoek gaan naar het eigen talent. Daarnaast en vooral is ze zelf ook een geweldige kunstenaar die in al haar kunst de emotie krachtig weet te vangen.


2018 Kunstenares Kim van Dooren ontving de Inspiratieprijs voor haar veelzijdige talent. Nog maar een paar jaar bezig en nu al uitgegroeid naar een kunstenares die diverse disciplines beheert en/of aan het ontdekken is. Daarbij heeft ze net Atelier IN’T 100 geopend. Daar gaat zij (ook met andere kunstenaars) actief aan de gang met ontwikkelen van kunst, geven van workshops en wil andere graag blijven inspireren en zichzelf ontwikkelen.


2017 Docente en kunstenares Weidy van de Geest ontving de Inspiratieprijs voor het al jarenlang inzetten van een educatief kunstprogramma op de school waar zij les geeft. Ze neemt kinderen van groep 0 tot ne met 8 mee en laat ze kennismaken met kunst. Elk jaar weer. Ze inmiddels ook een voorbeeld voor andere leerkrachten en scholen.


KidsKunstroute
Voor de kinderen is er in het gemeentehuis ook jaarlijks een KidsKunstroute. En stellen wij een kunstzinnige prijs beschikbaar voor de beste en leukste inzending! Vanaf 2018 worden de prijzen voor de kids activiteiten gesponsord door verfspeciaalzaak Schmidt-Koelewijn.