Een vast hoogtepunt van de culturele agenda van het CP is de KUNSTroute als onderdeel van de septemberKUNSTmaand. Een tweedaags evenement waarbij lokale kunstenaars en creatievelingen hun werk presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. In 2021 is de KUNSTroute op vrijdag 10 en zaterdag 11 september.

Sinds de start van de route in 2012 doen jaarlijks ongeveer 60 lokale kunstenaars en 25 locaties mee. Vast startpunt voor de route is het gemeentehuis van Bunschoten, waar bezoekers een overzichts-tentoonstelling kunnen zien van alle kunstenaars. Tijdens de KUNSTroute presenteren diverse kunstenaars hun werk in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. En genieten van de enorme creativiteit persoonlijke kennismaking met deelnemende kunstenaars.

KUNSTroute 2021 | KUNSTopstraat
Wat was het mooi om in 2020 met een alternatief programma toch kunst te laten zien. Dat vraagt om een vervolg. Daarom vertellen we ook dit jaar tijdens de septemberKUNSTmaand ons culturele verhaal.

Diverse kunstenaars vragen we om mee te doen aan KUNSTopstraat. Het geeft bezoekers de kans om de hele maand kennis te maken met ons culturele leven tijdens een mooie wandelroute langs de haven in Spakenburg.

Een hoogtepunt van de septemberKUNSTmaand is de jaarlijkse KUNSTroute op vrijdag 10 en zaterdag 11 september. Een moment waarop vele lokale kunstenaars zich presenteren. De route gaat langs meer dan 20 locaties waar een diversiteit aan kunst te zien is. We zijn enthousiast dat we in 2021 weer de KUNSTroute kunnen organiseren (het programma is ovv van coronarichtlijnen / berichtgeving Rijksoverheid en Gemeente Bunschoten).

Thema KUNSTroute en overzichtstentoonstelling
Kunstenaars worden uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema van de KUNSTroute te verwerken. Het thema mag zo breed mogelijk benaderd worden. Thema 2017 ‘Geluk’, 2018 ‘Muziek in de kunst’, 2019 Art & Food. In 2021 is het thema ‘verhalen vertellen’. Lees hier meer over het thema van 2021!

Oproep aan lokale kunstenaars! Schrijf je nu in voor de KUNSTroute | KUNSTopstraat 2021!
De inschrijving voor de KUNSTroute | KUNSTopstraat 2021 is gestart!
Schrijf je nu in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

KUNSTroute 2021
Vrijdag 10 september 15.00 – 21.00 uur | zaterdag 11 september 10.00 – 17.00 uur

De inschrijfkosten voor de KUNSTroute zijn: 22,50 euro per locatie en/of kunstenaar. Kunstenaars zorgen zelf voor een locatie en maakt de afspraken. Uiteraard denken we graag met mee. Locaties kunnen meedoen als er tijdens de hele KUNSTROUTE een kunstenaar exposeert. Belangrijk! De kunstenaar is tijdens de KUNSTroute aanwezig op de locatie om bezoekers te ontmoeten en te vertellen over de kunst.

Wil je mee doen aan KUNSTopstraat? Dan vragen we een bijdrage van 10 euro per kunstenaar. Daarvoor maken we een dubbelzijdig bord langs de route met jouw kunstwerk. Deze hangt in de septemberKUNSTmaand in het centrum en krijg je na afloop mee naar huis! Hou er rekening mee dat je van je kunstwerk een (hoge resolutie) foto moet aanleveren. Het CP maakt na ontvangst van alle aanmeldingen een selectie van de kunstwerken en houdt het recht om inzendingen niet op te nemen in de route.

Na de inschrijving ontvang je bericht over jouw deelname. De inschrijving is helemaal definitief als je van ons een bevestiging hebt ontvangen en na betaling van de eigen bijdrage. Inschrijving is alleen mogelijk voor kunstenaars woonachtig in de Gemeente Bunschoten!

Publieksprijs
Bezoekers krijgen jaarlijks de gelegenheid om in het gemeentehuis een kaartje in te leveren voor die kunstenaar die zij het beste vinden en zo voordragen voor Publieksprijs. Centraal staat hierbij de vraag wie van de kunstenaars voor de overzichtstentoonstelling de bezoeker met meest heeft weten te raken met zijn of haar kunstwerk.
Winnaars: 2019 Groenschool olv Weidy van den Geest | 2018 Sylvia Koelewijn | 2017 Angela van Echten| 2016 May-Brit van de Coterlet

Inspiratieprijs kunstenaars
In 2017 werd door het bestuur van het Cultuur Platform voor de eerste keer een inspiratieprijs uitgereikt. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar die tijdens de Kunstroute een bijzondere en/of actieve bijdrage levert aan cultuurparticipatie en echt een inspiratie is voor bezoekers en andere kunstenaars. In 2020 wordt er voor deze prijs een jury benoemd. Hierin vragen we mensen uit de kunstwereld, bezoekers en wellicht van de gemeente. Meer info hierover volgt tzt.

Winnaars
2019 Corine Hazeleger van Studio Kwast en Zo.
Corine inspireert vele kunstenaars jong en oud. Zij laat hen  op zoek gaan naar het eigen talent. Daarnaast en vooral is ze zelf ook een geweldige kunstenaar die in al haar kunst de emotie krachtig weet te vangen.

2018 Kunstenares Kim van Dooren ontving de Inspiratieprijs voor haar veelzijdige talent. Nog maar een paar jaar bezig en nu al uitgegroeid naar een kunstenares die diverse disciplines beheert en/of aan het ontdekken is. Daarbij heeft ze net Atelier IN’T 100 geopend. Daar gaat zij (ook met andere kunstenaars) actief aan de gang met ontwikkelen van kunst, geven van workshops en wil andere graag blijven inspireren en zichzelf ontwikkelen.

2017 Docente en kunstenares Weidy van de Geest ontving de Inspiratieprijs voor het al jarenlang inzetten van een educatief kunstprogramma op de school waar zij les geeft. Ze neemt kinderen van groep 0 tot ne met 8 mee en laat ze kennismaken met kunst. Elk jaar weer. Ze inmiddels ook een voorbeeld voor andere leerkrachten en scholen.

KidsKunstroute
Voor de kinderen is er in het gemeentehuis ook jaarlijks een KidsKunstroute. En stellen wij een kunstzinnige prijs beschikbaar voor de beste en leukste inzending! In 2018 en 2019 is de prijs gesponsord door verfspeciaalzaak Schmidt-Koelewijn.

Categorieën: Evenement

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *