septemberKUNSTmaand

Het Cultuur Platform gemeente Bunschoten vertelt tijdens de septemberKUNSTmaand ons culturele verhaal. Dat doen we met een aantal activiteiten. Met de buitenexpo KUNSTopstraatKUNSTlezing en de jaarlijkse KUNSTroute

septemberKUNSTmaand

Hele maand:
KUNSTopSTRAAT: buitenexpo KUNSTopstraat is een selectie van lokale (fotografie)kunst en dichtkunst van lokale kunstenaars. Het geeft wandelaars en fietsers de kans om de hele maand kennis te maken met ons culturele leven tijdens een mooie route in Spakenburg. De borden van de buitenexpo hangen langs de Zuiderzeeboulevard, de nieuwe jachthaven en de museumhaven met de mooie botters en scheepwerf.Donderdag 14 september: opening KUNSTroute | Cultureel Café  KUNSTlezing ‘KUNSTenVERLANGEN’
De KUNSTroute wordt dit jaar geopend tijdens een CULTUREELcafé in restaurant De Mandemaaker. Met een KUNSTlezing  KUNSTen Verlangen door Désirée Koninkx, betrokken bij Singer Museum Laren. Zij vertelt op een aantrekkelijke manier over Impressionisme en Modernisme en laat zien op welke wijze dit in de overzichtstentoonstellingsthema ‘KUNST en VERLANGEN’ terugkomt.
hetCULTUURplatform vertelt op meer over KUNSTroute 2023; de route met de locaties, de deelnemende kunstenaars en alle activiteiten. We nodigen je uit om tijdens de opening aanwezig te zijn. Het CULTUREELcafé begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 staat de koffie en thee klaar!


Vrijdag 15 & zaterdag 16 september: KUNSTroute
Een hoogtepunt van de septemberKUNSTmaand is de KUNSTroute. Een tweedaags evenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Vrijdag 15 september, 15.00-21.00 uur & zaterdag 16 september, 10.00-17.00 uur met overzichtstentoonstelling KUNST en VERLANGEN in het gemeentehuis.
Met o.a.: Overzichtstentoonstelling // Expositie Buitenschilderdag 2023 // Historische Vereniging Bunscote ‘Meidenmarkt’ // Publieksprijs KUNSTroute // Expositie pasteltekeningen van leerlingen Hilda de Boer en Gerda de Graaf KidsKunstroute // Kidsexpositie ‘Kunst en Verlangen’, leerlingen Rachel Poort // Hosanna in Concert, minioptredens in De Bron, 16 september om 13.30 en 14.30u // Afsluiting expositie ‘Laat je Roots zien’ in Museum Spakenburg (gratis toegang) 


30 september: Let’s Dance Kids
WORKSHOP STREETDANCE voor kinderen van 5 tot 9 jaar.
WORKSHOP HIP HOP voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Gratis toegankelijk na aanmelding, zie Let’s Dance Kids.


Inschrijfformulier KUNSTroute 2023

Inschrijving 2023 KUNSTroute 2023 is gesloten


Volg ons ook op social media