septemberKUNSTmaand

Het Cultuur Platform gemeente Bunschoten vertelt tijdens de septemberKUNSTmaand ons culturele verhaal. Dat doen we met een aantal activiteiten. Met de buitenexpo KUNSTopstraat, KUNSTlezing ‘KUNSTenLEF’ en de jaarlijkse KUNSTroute.

Lees hier meer over septemberKUNSTmaand van 2 tot en met 24 september 2022 en meer.

KUNSTopstraat

Buitenexpo KUNSTopstraat is een selectie van lokale (fotografie)kunst en dichtkunst van lokale kunstenaars. Het geeft wandelaars en fietsers de kans om de hele maand kennis te maken met ons culturele leven tijdens een mooie route in Spakenburg. De borden van de buitenexpo hangen langs de Zuiderzeeboulevard, de nieuwe jachthaven en de museumhaven met de mooie botters en scheepwerf. Lees hier meer over de kunstenaars achter de kunstwerken van KUNSTopstraat.

KUNSTroute

Een hoogtepunt van de septemberKUNSTmaand is de KUNSTroute op vrijdag 16 & 17 september 2022. Een tweedaags evenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk.

Opening KUNSTroute | Cultureel Café  KUNSTlezing ‘Verhalen in de kunst’ 
De KUNSTroute wordt dit jaar geopend tijdens het Cultureel Café op donderdagavond 15 september. Een verrassende avond waar kunsthistorica Henny Goedegebuure op een aantrekkelijke manier vertelt en laat zien op welke wijze in de overzichtstentoonstelling het thema ‘KUNSTenLEF’ terugkomt.

Vast startpunt voor de route is het gemeentehuis van Bunschoten waar een overzichtstentoonstelling te zien is van alle deelnemende kunstenaars. Kijk op de CULTURELEkaart voor alle locaties en achtergrondinfo kunstenaars.

CULTURELEkaart

Alle wandelingen en informatie over deelnemers KUNSTopstraat en KUNSTroute staan op de CULTURELEkaart. Op weg met de fiets of op zoek naar een leuke wandeling? Kijk dan op de interactieve kaart van Google Maps en bepaal zo je eigen route. Met een actueel overzicht van alle KUNSTroute locaties, adressen en achtergrondinformatie kunstenaars. Bekijk hier de CULTURELEkaart met alles over KUNSTopstraat en de KUNSTroute; kaart met locaties, achtergrondinfo kunstenaars, culturele locaties en leuke wandelingen.

septemberKUNSTmaand

  • Hele maand: KUNSTopstraat: buitenexpo langs de oude en nieuwe haven met werk van lokale kunstenaars.
  • Hele maand: op de site CP staat de CULTURELEkaart. Hierop staan alle wandelingen en adressen met achtergrondinformatie over kunstenaars die mee doen aan KUNSTopstraat en KUNSTroute.
  • Opening KUNSTroute | Cultureel Café  KUNSTlezing ‘Verhalen in de kunst’ > KUNSTenLEF
    De KUNSTroute wordt dit jaar geopend tijdens het Cultureel Café op donderdagavond 15 september. Een verrassende avond waar kunsthistorica Henny Goedegebuure op een aantrekkelijke manier vertelt en laat zien op welke wijze in de overzichtstentoonstelling het thema ‘KUNSTenLEF’ terugkomt.
  • KUNSTroute: vrijdag 16 september, 15.00-21.00 uur | Zaterdag 17 september, 10.00-17.00 uur met overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis.
  • Expositie Buitenschilderdag 2022 in het gemeentehuis tijdens de KUNSTroute

Inschrijfformulier KUNSTroute 2022

In mei/juni ontvang je bericht over je inschrijving, deelname, aanlevering van tekst en beeld voor de Kunstroute-folder. De inschrijving is helemaal definitief na ontvangstbevestiging en zo gauw tekst, foto (HR-kwaliteit) en inschrijfgeld is ontvangen.

Inschrijving is alleen mogelijk voor kunstenaars woonachtig in de Gemeente Bunschoten. De kunstenaar is tijdens de Kunstroute aanwezigop de locatie om bezoekers te ontmoeten en te vertellen over de kunst.


Volg ons ook op social media