septemberKUNSTmaand

Het Cultuur Platform gemeente Bunschoten vertelt tijdens de septemberKUNSTmaand ons culturele verhaal. Dat doen we met een aantal activiteiten. Met de buitenexpo KUNSTopstraatKUNSTlezing en de jaarlijkse KUNSTroute

Lees hier meer over septemberKUNSTmaand en meer. 

septemberKUNSTmaand

  • Hele maand: KUNSTopstraat: buitenexpo KUNSTopstraat is een selectie van lokale (fotografie)kunst en dichtkunst van lokale kunstenaars. Het geeft wandelaars en fietsers de kans om de hele maand kennis te maken met ons culturele leven tijdens een mooie route in Spakenburg. De borden van de buitenexpo hangen langs de Zuiderzeeboulevard, de nieuwe jachthaven en de museumhaven met de mooie botters en scheepwerf.
  • Opening KUNSTroute | Cultureel Café  KUNSTlezing ‘KUNSTenVERLANGEN’
    De KUNSTroute wordt dit jaar geopend tijdens een CULTUREELcafé in restaurant De Mandemaaker. Een kunstlezing door kunsthistorica Henny Goedegebuure. Een verrassende vond waar Henny op een aantrekkelijk manier vertelt en laat zien hoe in de overzichtstentoonstelling het thema ‘KUNSTenVERLANGEN’ terugkomt. Het CP neemt de aanwezigen alvast mee langs de route en de deelnemers. We nodigen je uit om tijdens de opening aanwezig te zijn. Het CULTUREELcafé begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 staat de koffie en thee klaar!
  • KUNSTroute: een hoogtepunt van de septemberKUNSTmaand is de KUNSTroute. Een tweedaags evenement waarbij lokale kunstenaars hun kunstwerken presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Vrijdag 16 september, 15.00-21.00 uur | zaterdag 17 september, 10.00-17.00 uur met overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis.
  • Expositie Buitenschilderdag in het gemeentehuis tijdens de KUNSTroute

    Informatie KUNSTroute 2022 [informatie over de volgende editie volgt zomer 2023]


Inschrijfformulier KUNSTroute 2023

In mei/juni volgend jaar ontvang je bericht over je inschrijving, deelname, aanlevering van tekst en beeld voor de Kunstroute-folder. De inschrijving is helemaal definitief na ontvangstbevestiging en zo gauw tekst, foto (HR-kwaliteit) en inschrijfgeld is ontvangen.

Inschrijving is alleen mogelijk voor kunstenaars woonachtig in de Gemeente Bunschoten. De kunstenaar is tijdens de Kunstroute aanwezigop de locatie om bezoekers te ontmoeten en te vertellen over de kunst.


Volg ons ook op social media