septemberKUNSTmaand

De septemberKUNSTmaand van hetCULTUURplatform is een maandlang CULTUUR! Met kunst in allerlei vormen, muziek, woord en dichtkunst.

2021, vertel ons meer!
Wat is het voor ons allemaal een enerverende periode geweest en nog steeds. Het CP wil graag samen met jou weer mooie verhalen gaan vertellen. CULTUUR weer bij de mensen brengen en hen vertellen over kunst en ons culturele erfgoed in de breedste zin van het woord. Om te verrassen, delen van filosofische gedachtes, over het leven of kunst in het algemeen. Om ons publiek te verwonderen door hen gewoon te laten kijken en luisteren.

Hoe gaan we dat doen?
In 2021 gaan we verhalen vertellen. Dat doen we niet alleen tijdens de septemberKUNSTmaand. We gaan het hele jaar mooie verhalen delen! Doe mee, want we willen ook jouw verhaal vertellen. Over jouw schilder-, fotografie- of dichtkunst. Of cultureel erfgoed zoals een monument of botter. Of over jouw muziek. Let us know!

Programma septemberKUNSTmaand 2021
Wat was het mooi om in 2020 met een alternatief programma toch kunst te laten zien. Dat vraagt om een vervolg. Daarom vertellen we ook dit jaar tijdens de septemberKUNSTmaand ons culturele verhaal.

Diverse kunstenaars vragen we om mee te doen aan KUNSTopstraat. Het geeft bezoekers de kans om de hele maand kennis te maken met ons culturele leven tijdens een mooie wandelroute langs de haven in Spakenburg.

Een hoogtepunt van de septemberKUNSTmaand is de jaarlijkse KUNSTroute op vrijdag 10 en zaterdag 11 september. Een moment waarop vele lokale kunstenaars zich presenteren. De route gaat langs meer dan 20 locaties waar een diversiteit aan kunst te zien is. We zijn enthousiast dat we in 2021 weer de KUNSTroute kunnen organiseren (het programma is ovv van coronarichtlijnen / berichtgeving Rijksoverheid en Gemeente Bunschoten).

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de KUNSTroute en KUNSTopstraat editie 2021!
Kijk hier voor meer informatie over de KUNSTroute en KUNSTopstraat.

Thema KUNSTroute 2021
In De Bunschoter van woensdag 7 april stond de column van kunsthistorica Henny Goedegebuure. Zij vertelt hierin meer over het CULTURELE THEMA 2021. De column gemist? Je kunt deze hier ook lezen!

Volg ons!
Uiteraard plaatsen we geregeld berichten op onze Facebook en Instagram pagina’s.

Inspiratie nodig? Kijk hieronder met ons terug naar het succesvolle programma van de KUNSTmaand 2020 met KUNSTopstraat, KUNSTachterhetraam ennogVEELmeer!

Nieuws van gisteren – Yvonne Huygen

KUNSTopstraat

Een selectie van lokale (fotografie)kunst en dichtkunst. Geplaatst op borden die op diverse plaatsen in het centrum hangen. De route gaat langs de Zuiderzeeboulevard, de nieuwe jachthaven, museumhaven met de mooie botters en scheepwerf en Spuiplein met alle gezellige terrassen. Lees hier meer over het kunstwerk en de kunstenaar.

Circle of compassion -Kim van Dooren

KUNSTachterhetraam

Bezoek onze culturele highlights! Er is een lint van kunst gecreëerd.Op zichtbare plaatsen in het dorp is er kunst te vinden of vertellen we meer over bestaande cultureel erfgoed, monumenten, kunst bij kunstenaars thuis of in het atelier, kunst in etalages van winkels en restaurants, Museum Spakenburg en Monumenten Bunschoter. Een aanrader zijn de grote billboards die de Historische Vereniging Bunschoten op diverse plaatsen in het dorp heeft geplaatst. De borden zijn onderdeel van herdenking 75 jaar vrijheid. Lees hier meer over de route, de locaties, het actuele aanbod en openingstijden. 

Museum Haven – Spakenburg

ennogVEELmeer

Alle activiteiten in septemberKUNSTmaand verzamelen we hier in de online activiteitenkalender. Met een actueel overzicht van opening kunstateliers, monumenten Bunschoten, expositie 75 jaar vrijheid Historische Vereniging Bunscote, kunstworkshops, muziekoptredens, kunstlezing en nog veel meer. Kijk hier voor een actueel overzicht.

Klik hier voor meer nieuws over de septemberKUNSTmaand