septemberKUNSTmaand

De septemberKUNSTmaand van hetCULTUURplatform is een maandlang CULTUUR. Kunst in allerlei vormen, muziek, woord en dichtkunst. Alles is coronaproof te bezoeken.

2021, vertel ons meer!
Wat is het voor ons allemaal een enerverende periode geweest en nog steeds. Het CP wil graag samen met jou weer mooie verhalen gaan vertellen. CULTUUR weer bij de mensen brengen en hen vertellen over kunst en ons culturele erfgoed in de breedste zin van het woord. Om te verrassen, delen van filosofische gedachtes, over het leven of kunst in het algemeen. Om ons publiek te verwonderen door hen gewoon te laten kijken en luisteren.

Hoe gaan we dat doen?
In 2021 gaan we verhalen vertellen. Dat doen we niet alleen tijdens de septemberKUNSTmaand. We gaan het hele jaar mooie verhalen delen! Binnenkort komen we met de CULTURELE agenda 2021. We wachten nog op de routekaart om meer te weten over de duur van een aantal maatregelen. Ondertussen starten we alvast met vertellen. Daarbij hebben we jouw hulp nodig, want we gaan ook jouw verhaal vertellen. Over jouw schilder-, fotografie- of dichtkunst. Of cultureel erfgoed zoals een monument of botter. Of over jouw muziek. 

Nieuwsgierig en wil je meer weten? Lees dan De Bunschoter van woensdag 7 april. Daarin staat een column van kunsthistorica Henny Goedegebuure. Zij vertelt ons meer over het CULTURELE THEMA 2021.
De column gemist? Je kunt deze hier ook lezen!

Volg ons!
Uiteraard plaatsen we geregeld berichten op onze Facebook en Instagram pagina’s.

Inspiratie nodig? Kijk hieronder met ons terug naar het succesvolle programma van de KUNSTmaand 2020 met KUNSTopstraat, KUNSTachterhetraam ennogVEELmeer!

Nieuws van gisteren – Yvonne Huygen

KUNSTopstraat

Een selectie van lokale (fotografie)kunst en dichtkunst. Geplaatst op borden die op diverse plaatsen in het centrum hangen. De route gaat langs de Zuiderzeeboulevard, de nieuwe jachthaven, museumhaven met de mooie botters en scheepwerf en Spuiplein met alle gezellige terrassen. Lees hier meer over het kunstwerk en de kunstenaar.

Circle of compassion -Kim van Dooren

KUNSTachterhetraam

Bezoek onze culturele highlights! Er is een lint van kunst gecreëerd.Op zichtbare plaatsen in het dorp is er kunst te vinden of vertellen we meer over bestaande cultureel erfgoed, monumenten, kunst bij kunstenaars thuis of in het atelier, kunst in etalages van winkels en restaurants, Museum Spakenburg en Monumenten Bunschoter. Een aanrader zijn de grote billboards die de Historische Vereniging Bunschoten op diverse plaatsen in het dorp heeft geplaatst. De borden zijn onderdeel van herdenking 75 jaar vrijheid. Lees hier meer over de route, de locaties, het actuele aanbod en openingstijden. 

Museum Haven – Spakenburg

ennogVEELmeer

Alle activiteiten in septemberKUNSTmaand verzamelen we hier in de online activiteitenkalender. Met een actueel overzicht van opening kunstateliers, monumenten Bunschoten, expositie 75 jaar vrijheid Historische Vereniging Bunscote, kunstworkshops, muziekoptredens, kunstlezing en nog veel meer. Kijk hier voor een actueel overzicht.

Klik hier voor meer nieuws over de septemberKUNSTmaand