1 februari 2024 – KUNSTENAARScafé

Gepubliceerd door op

Jaarlijks worden kunstenaars uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema van de KUNSTroute te verwerken. Het thema mag zo breed mogelijk benaderd worden. Het thema van 2017 was ‘Geluk’, in 2018 was het ‘Muziek in de kunst’ en in 2019 Art & Food. In 2022 is het thema ‘KUNSTenLEF’ en voor 2023 was het ‘KUNSTenVERLANGEN’. Voor 2024 is er gekozen om aan te sluiten bij het landelijk gekozen thema van Maand van de Geschiedenis 2024, ontdek gisteren, begrijp vandaag.

Het hele jaar gaan we stilstaan bij dit intrigerende thema. Uiteraard als thema voor de KUNSTroute overzichtstentoonstelling of onze CULTURELEcafés. Laat je meegaan in de moderne wereld van Insta, Facebook, Tiktok of hebben we het juist over de inspiratie vanuit het impressionisme? Is dat de echte wereld? Wat is de waarheid, gezichtsbedrog of is het jouw persoonlijke associatie of gaat het om die nep Rolex. Je kunt ook denken aan Henricus Antonius (Han) van Meegeren (1889 – 1947), een Nederlandse kunstschilder en kunstvervalser, hij vervalste onder meer werken van Johannes Vermeer. Denk ook aan digitale kunst of AI (artificial intelligence). Is het chaos of geeft het inspiratie? Is de kunst echt of echt nep?

Wil je meer weten of je verder laten inspireren? We nodigen je dan uit voor het Kunstenaarscafé
Ben jij een gepassioneerde kunstenaar en op zoek naar inspiratie? Wil je jouw creativiteit naar nieuwe hoogten tillen en het nieuwe thema beter begrijpen? hetCULTUURplatform nodigt jou graag uit voor een boeiende bijeenkomst die jouw artistieke zintuigen zal prikkelen.

Datum & locatie: donderdag 1 februari 2024, 20.00 uur bij Stef Vedder in zijn atelier, Edisonweg 11B, Bunschoten

Tijdens een interactieve bijeenkomst duiken we in het CULTURELEthema van 2024: ‘Kunst, echt nep?’ onder de bezielende leiding van de gerenommeerde kunstenaar, Stef Vedder. Samen gaan we dit intrigerende thema verkennen en ontdekken wat het betekent voor de kunstwereld. Wat is echt, en wat is nep? En hoe kunnen kunstenaars dit thema in hun werk integreren? Stef Vedder zal ons meenemen op een creatieve reis en ons helpen begrijpen hoe dit thema ons kan inspireren en uitdagen. Of je nu schildert, beeldhouwt, fotografeert, of welke vorm van kunst dan ook beoefent, deze bijeenkomst zal je nieuwe perspectieven bieden en je creatieve vonk aanwakkeren. 

1. Inspiratie Ontdek nieuwe invalshoeken en laat je inspireren door het intrigerende thema ‘Kunst, echt nep?’

2. Voorbereiding KUNSTroute 2024 Bereid je voor op de jaarlijkse KUNSTroute die op 13 en 14 september staat gepland. 

3. Netwerken Ontmoet gelijkgestemde kunstenaars en inspireer elkaar!

Kom je ook, meld je dan aan!

We hopen dat je de tijd kunt vrijmaken om deel te nemen!  Laat ons weten of je aanwezig bent op het KUNSTenaarscafé op 1 februari 2024. Dan zorgen wij voor voldoende ruimte, materialen en lekkers! Neem contact met ons op via secretariaat@cultuurplatformbunschoten.nl om je aan te melden of voor eventuele vragen.

We kijken ernaar uit om samen met jou de fascinerende wereld van kunst, echt nep, te verkennen en te zien hoe dit thema ons allemaal kan inspireren!

Met artistieke groeten,

hetCULTUURplatform

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *