KUNST route 2022

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

May Brit van der Coterlet

May Brit schildert al 26 jaar. Na de kunstacademie, heeft ze Masterclass lessen van beroemde kunstenaars gevolgd. En heeft ze haar persoonlijke stijl ontwikkeld. Hyperrealistische schilderijen zijn haar specialiteit; details tot in de perfectie schilderen. Ze werkt uitsluitend met foto’s die ze zelf maakt van modellen, vaak haar eigen kinderen. Met veel plezier geeft May Brit al jaren schilderlessen in haar atelier in de Molenstraat. Tijdens de Corona periode heeft ze een sprookjesboek geschreven. De illustraties zijn door haarzelf geschilderd en getekend. Tijdens de KUNSTroute wordt het boek gepresenteerd. 

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Janny Schaap  

Janny schildert al enkele jaren bij May Brit met veel plezier in de masterclass. Haar hart ligt bij het portret schilderen in olieverf. De opzet gaat door middel van een rasterwerk en van daaruit werken met een passer. Het schilderen is voor Janny een stukje ontspanning.

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Reintje Bos-de Jong  

Reintje maakt werken puur vanuit haar gevoel; zonder voorbeeld. Zij gebruikt acrylverf met gemengde technieken. Sinds vier jaar schildert Reintje bij May-Brit, waar zij lessen krijgt in verschillende technieken met olieverf of acryl.  

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Joan Jutte 

Voor het thema ‘Lef’ van de KUNSTroute heeft Joan gekozen voor een schilderij van haar zoontje. Volledig uit haar comfortzone heeft zij dit portret gemaakt in een lossere stijl. Het zwart-wit portret gecombineerd met de felle kleuren hebben voor Joan geresulteerd in een schilderij met pit en lef.  

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Corry Koops 

Corry schildert al vijf jaar met veel plezier bij May Brit. Zij is fan van Henk Helmant. Vooral zijn stillevens inspireren haar. Eigen werk schildert Corry met olieverf in verschillende stijlen. Dit alles is te zien bij May Brit Kunstatelier.  

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Diana Walrabenstein 

Diana doet mee omdat zij het leuk vindt om creatief bezig te zijn en haar kunst tentoon te stellen. Diana schildert graag realistisch en zit met heel veel plezier al drie jaar op les bij May Brit. Diana schildert met olieverf of met puur pigment die zij dan mengt met lijnolie. Diana’s tweede hobby is Patchwork, ook te zien zal zijn bij May Brit Kunstatelier. 

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Piet Stolk  

Piet schildert al een aantal jaren bij May Brit en met veel plezier. Als hij aan het schilderen is, dan kan hij zijn hoofd helemaal leegmaken en dat geeft hem veel ontspanning. Daarnaast is het natuurlijk leuk en inspirerend om nieuwe technieken en inzichten te leren. Als dat ook nog voldoening geeft in het resultaat dan is dat een win win situatie. Er valt nog veel re leren maar graag laat Piet wat resultaten van zijn lessen zien. 

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Maarten van den Burg  

Ruim drie jaar geleden kreeg Maarten het ‘schilder- en tekenvirus’ te pakken. Hij zag een boeiende tv-serie over Leonardo da Vinci. Hij kocht een potlood en een gum en ging aan de slag. Eerst veel tekenen met grafiet en pastelkrijt. Later volgden kwasten en verf, vooral acryl. Portretteren vindt hij boeiend.  

Vooral van mannen en vrouwen in verschillende ‘stijlen’. Kleuren mogen best afwijkend zijn. Daar is soms lef voor nodig. Maarten werkt dan net zolang door aan een schilderij totdat het ‘smoelt’ en het geheel met elkaar ‘in balans’ is. Maarten krijgt graag ’tips en trics’ van May Brit. Maarten schildert ook in opdracht.  


May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Carla van Paridon 

Carla schildert al vele jaren bij May Brit.  Daar heeft zij vooral het fijn schilderen geleerd. Op de manier van Rembrand in de masterclass. Verder vindt zij het schilderen met Olieverf en Acryl erg leuk. Zij heeft al meerdere exposities gehad en daarom laat zij nu haar schilderijen zien.    

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Tamara van der Ploeg-Peereboom  

Tamara schildert ongeveer 2,5 jaar bij May-Brit Kunstatelier. Haar voorkeur is fijn schilderen met olieverf. Ook urbex fotografie is een uit de hand gelopen hobby. Het vastleggen van verlaten en vervallen gebouwen of afgebladderde muren en de lichtstraaltjes tussen de dicht gespijkerde ramen door is magisch. Laat je verrassen en kom kijken.  

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Marieke Kok 

Marieke heeft al enige jaren met veel plezier les bij Maybritt, ze schildert graag surrealistische afbeeldingen met emoties waar men in weg kan dromen. Haar voorkeur gaat uit naar realistische schilderen met olieverf liefst op linnen doek of mdf. Een hele uitdaging om de afbeelding op zo’n doek goed te krijgen en elke keer een andere techniek te gebruiken. 

May Brits Kunstatelier
Locatie: Molenstraat 15 | Kunst: schilderkunst 

Rachel Poort  

Rachel schildert en tekent van jongs af aan. Tijdens haar studie aan het Amsterdam Fashion Institute is zij steeds meer geïnspireerd geraakt door het werk van bekende modefotografen. Sindsdien is Rachel haar talent meer gaan ontwikkelen in de schilder- en tekenkunst door lessen te volgen bij May-Brit.  ”Door emotie te combineren met lichaamstaal probeer ik een kunstwerk tot leven te wekken en het voor de kijker te laten spreken.” Expressie, emotie en dynamiek zijn kernwoorden voor ieder werk van Rachel.

Art by Rachel toont kunstwerken van Rachel Poort. Rachel is gespecialiseerd in realistische teken- en  schilderkunst en werkt ook in opdracht. 

Verf/schilderswinkel Schmidt Koelewijn
Locatie: Kolkplein 6
Kunst: Schilderkunst

Juliana Bustamante

Juliana is geboren in Lima in het Zuid-Amerikaanse land Peru en woont sinds twee jaar in Nederland. Ze tekent en schildert al van jongs af aan. Juliana is autodidact en schildert abstract, semiabstract en landschappen. Ze werkt voornamelijk met olie- en acrylverf op doek in allerlei formaat. 

Juliana verdiept zich ook in andere technieken, zoals dutch pouring en het werken met paletmes. 

Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, de zee en de kleuren van de zonsondergang. 

Juliana is erg enthousiast over haar deelname aan de KUNSTroute KUNSTopstraat. Ze werkt ook in opdracht.

Sylvia Schildert
Locatie: Leeuwerik 48
Kunst: Schilderkunst

Sylvia Koelewijn

Sylvia doet mee omdat ze het een leuke en inspirerende manier vindt om haar werk tijdens de KUNSTroute te tonen aan het publiek. Sylvia is een creatief en ondernemend type. Haar werk kan heel divers en kleurrijk zijn. Het is maar net waar ze op dat moment door wordt geraakt en dat kan van alles zijn. Meestal zijn dat de Christelijke afbeeldingen of gewoon een mooie tekst en dat wil ze dan ook dan het liefste gelijk gaan uitbeelden in haar werk. Zij maakt momenteel veel gebruik van structuren en reliëf in haar schilderijen ze maakt hierbij gebruik van oa Gips, Powertex, Easy3dflex, Marmermeel, Craquelé enz. Sylvia werkt ook graag met verschillende materialen zoals Inkt, verf, olieverfkrijt, Markers, Liquid Fluids, Spuitbussenenz. Haar inspiratie  haalt ze uit het leven zelf en door goed te observeren en te leren van grote kunstenaars. 

De Boei
Locatie: Bikkersweg 30
Kunst: Sieraden

Yvonne Kantebeen

Creatief bezig zijn iets is waar Yvonne niet buiten kan. Altijd is ze bezig met het ontwerpen of maken van sieraden. Ze beheerst verschillende technieken waardoor haar werk zeer gevarieerd is. Tijdens de KUNSTroute wil Yvonne graag opnieuw iets nieuws van zichzelf laten zien. Het ontwerp voor de overzichtstentoonstelling is gemaakt volgens de Brick Stitch methode. Kraaltjes worden als bakstenen gestapeld en volgens een patroon geweven. De gemaakte sieraden worden o.a. gepresenteerd op een door Yvonne gemaakt bijzonder schilderij.  

Locatie: Jan Zwartplantsoen 20 (ingang v/d school aan de Beethovenlaan)
Kunst: Pointillisme van leerlingen

Leerlingen Henrike Peet van CBS De Grondtoon

Kunstzinnige vorming neemt op de Grondtoon een belangrijke rol in. Wekelijks volgen leerlingen lessen beeldende vorming, muziek en sinds 2 jaar staan ook lessen ‘drama’ op het rooster Tijdens deze KUNSTroute laten wij als school de nodige Kunst en Lef zien in de vorm van  werkstukken van de leerlingen en een heuse voorstelling. 

De leerlingen hebben zich laten inspireren door het Pointillisme en het prentenboek ‘De Stip’ van Pe H. Reynolds. 

Locatie: Peter Dorleijnplein 1
Kunst: mixed media, schilderkunst

Mark MAKER Heuveling

Mark MAKER is een autodidactische kunstenaar die al diverse kunstvormen in zijn jonge carrière  heeft beoefend, waaronder moderne pop-art en mixed media werken waarbij gebruik gemaakt wor van bijzondere materialen zoals: Pokémon-kaarten, aanplakposters, stripboeken enz. enz.  Dit met een unieke stijl tot gevolg, is zijn werk geliefd door jong en oud. Eerder dit jaar haalde hij een internationale opdracht binnen vanuit Amerika, een persoonlijke mijlpaal.  

Locatie: De garage van Kerkemaat 2E. Aan de achterkant van het appartementencomplex (Oostmaat)
Kunst: textielkunst

Géretta de Graaf

Géretta doet dit jaar voor het eerst mee met de KUNSTroute. Tijdens haar afstuderen in 2019 aan de opleiding Docent Beeldende Kunst is de liefde voor het weven ontstaan. Een terugkomend thema is het verdwijnen van de Spakenburgse klederdracht. Géretta’s werk is bijzonder door haar creatieve manier van werken met textiel. Creëren met wol, dat maakt elk werk speels, zacht en uniek. Van decoratieve weefwerken tot autonome kunst: alles is tastbaar! 

Atelier de 2e Droom
Locatie: Kerkstraat 7
Kunst: Schilderkunst

Ineke Bierman

Ineke  heeft een aantal schildercursussen gevolgd. Zij heeft haar hele leven getekend en geschilderd, en geprobeerd om haar zelf te ontwikkelen door steeds nieuwe uitdagingen in onderwerp en techniek aan te gaan.  

Haar werk is gedetailleerd maar zij geeft er zeker een losse eigen zwaai aan. Zij haalt haar voorbeelden uit mooie foto’s van mens en dier en kijkt veel naar werken van andere kunstenaars die haar inspireren. Ineke is begonnen met aquarelverf en sinds een aantal jaren werkt zij acrylverf. Ineke schildert op doek of steigerhout, en behandelt dit laatste met een harde lak zodat het schilderij ook buiten in de tuin opgehangen kan worden. Op doek gebruikt zij graag de verf in combinatie (op een bescheiden manier) met andere materialen, zoals gerzo medium, bakmeel, stempels of krantenknipsels etc.  

De reden dat Ineke graag mee doet aan de KUNSTroute is dat zij haar werk tot nu alleen aan een klein kringetje thuis laat zien, haar omgeving haar aanspoort om het eens elders te tonen. Ineke is dan ook erg benieuwd is om te kijken wat anderen van haar werk vinden, al is hier wel een beetje LEF voor nodig vindt ze zelf. Kunst zorgt voor verbinding, en daar is een kunstroute een mooie gelegenheid voor.

CHO&CO
Locatie: Kerkstraat 102
Kunst: teken- en schilderkunst

Yvonne Huijgen

Yvonne, Artstudio11,  exposeert dit jaar bij Cho&Co in Spakenburg met art-prints en pentekeningen. Deze ontwerpen zijn geïnspireerd op het culturele leven van Spakenburg. De artprints zijn ook te koop bij Cho&Co of te bestellen. Yvonne werkt ook in opdracht.  

BOUCLÉ Hommes et Femmes
Locatie: Blokkenmakersstreeg 13-15
Kunst: Schilderkunst

Wendolien Hop

Wendolien schildert sinds 2014 bij May-Brits Kunstatelier. Haar voorkeur heeft olieverf en paletmes. Ze voegt graag iets toe aan haar schilderijen, zoals papier en bladgoud. Haar ontwerpen zijn verschillend maar toch herkenbaar. Schilderen geeft Wendolien een stukje rust en ontspanning en inmiddels schildert ze al 8 jaar met veel plezier.  

Hou je van eigentijds kunst dat in de woonkamer past? Kom dan zeker langs! 

Eetcafé Ootje Eppie
Locatie: Eemdijk 61
Kunst: Schilderkunst

Anouk van de Mheen

Anouk doet mee met de kunstroute omdat ze haar werk graag weer eens wil laten zien. Tijdens de corona heeft zijn niet mee gedaan. Zij heeft in die tijd wel haar eigen stijl van schilderen ontdekt en heeft zichzelf ontwikkeld. Waar zij eerst op MDF schilderde is zijn nu op linnen bezig. Ook gebruikte ze vroeger meer kleur. Nu laat ze nu het contrast van de zwart-witte voorstelling op het bruine linnen zelf het werk doen. In de tien jaar dat Anouk schildert, is dit de grootste ontwikkeling en ontdekking die zij op het gebied van talent heeft gemaakt.  

Kom naar het mooie Eemdijk. Geniet van een kopje koffie of iets fris en zie Anouk in haar ontwikkeling en nieuwe stijl. Samen met kunstenares Babette Heijnen staat Anouk bij Eetcafé Ootje Eppie.  

Bruidsatelier Angelique
Locatie: Ringweg 1, Eemdijk
Kunst: Tekeningen en haakwerk

Angelique van de Mheen

Angelique doet mee met de kunstroute, omdat ze sinds de eerste tekencursus bij Lara Annina in 2017 het tekenen niet meer los kon laten. Ze tekent  bijna alles met potlood en houtskool, van dieren tot portretten van familieleden. Naast het ontwerpen van bruidsjurken en tekenen is Angelique ook creatief met haken. Van het super fijne “ongermus” haken maakt ze kerstdecoratie en mandala’s van groot tot klein.  

Angelique doet mee vanaf een locatie op Eemdijk. Dit doet ze vanuit haar eigen bruidsatelier, Bruidsatelier Angelique. Daar ontwerpt en maakt ze o.a. bruidsjurken, communiejurken, avondjurken en kinderbruidskleding. Kom gezellig kijken in haar bruidsatelier waar Angelique haar tekeningen, haakwerk en bruidskleding graag laat zien.  

Verf/schilderswinkel Schmidt Koelewijn
Locatie: Kolkplein 6
Kunst: Glaskunst, sculpturen

Angela van Echten

Angela is een gepassioneerd beeldend kunstenaar met als grootste passie de glaskunst door glasfusing. glaskunstenaar. Maar de kunst brengt zij het liefst tot uiting door de verschillende technieken met elkaar te combineren waardoor zij juist samen ultiem tot uiting komen. Glaskunst is haar grote passie. Daarnaast schildert zij, boetseert en schrijft zij gedichten.  Het is voor haar een uitdaging om de verschillend kunstvormen samen te voegen tot een bijzonder kunstwerk wat steeds weer vernieuwend is met een diepere laag. Juist wanneer zij fysiek beperkt wordt geeft het proces van het creëren van kunst haar de mogelijkheid haar gevoel in kleur beeld en woord tot uiting te brengen. Dit schijnt door in haar werk. Ondanks alles blijft Angela gepassioneerd in het creëren van kunst in al z’n brede facetten. Zo blijft Angela steeds weer te verassen met kunst met een verhaal.

 

Herberg het (vergulde) Lam
Locatie: Dorpsstraat 58-60
Kunst: Schilderkunst

Monique Hop 

Dit is de tweede keer dat Monique meedoet met de KUNSTroute. Van May Brit van de Coterlet leerde zij het realistisch schilderen van portretten in olieverf. Monique experimenteert op dit moment met het wat losser schilderen. Vaak schildert zij bekende acteurs of zangers die vroeger veel indruk 

op haar gemaakt hebben. Dit is eigenlijk haar inspiratiebron. Dit jaar doet ook Monique’s dochter Michelle mee en exposeren zij samen thuis in de zogenoemde ‘Herberg het (vergulde) Lam’. “Hoe leuk is het om samen met je dochter eenzelfde interesse en hobby te hebben. Ik zie veel van mezelf terug in de tekeningen die Michelle maakt. Het precieze werk en het perfectionisme zijn echt ons ding”. 

Grace Lunchroom & ontmoetingscentrum de Bron
Locatie: Molenstraat 23
Kunst: Schilderkunst

Alice Henriëtte  

Alice Henriëtte presenteert graag het kunstwerk PERCEPTIONS, een  6-luik bestaand uit schilderwerk op doek, dat gecombineerd is met muziek  en filmprojecties. PERCEPTIONS is een totaalervaring voor alle  bezoekers. Zij worden deel van het geheel, een onderdeel van het  kunstwerk. Alice Henriëtte doet mee aan de KUNSTroute omdat zij als geboren  Spakenburgse haar multidisciplinaire kunstwerk als cadeau aan het dorp  wil schenken. Een belangrijk thema in het werk van Alice zijn  (geluids)trillingen. Als geschoold musicus, die de overstap naar schilderkunst maakte, weet zij als geen ander dat een compositie  resoneert met het gehoor van de luisteraar. 

Nu laat zij zien dat haar schilderwerk, bestaande uit 6 doeken, ook  visueel resoneert met de gevoelssensaties van de bezoeker. Zij nodigt daarom uit om met volle teugen te genieten van PERCEPTIONS,  dat uw ogen en oren zal strelen PERCEPTIONS is een gezamenlijk kunstwerk. De hoofdzaak is het 6-luik van Alice Henriëtte. Het werk bestaat verder uit Geluid & Muziek door Steven Claus, Sound Designer en Moving Visuals van Maarten van der Burg, Film  Maker en Fluid Poet. 

Alice Henriëtte denkt dat haar PERCEPTIONS als multimediale gebeurtenis, waarin  heden, verleden en toekomst op magische wijze samenvloeien in modern  schilderwerk, avant-garde muziek en verrassende film een nieuwe  zintuigelijke ervaring zal zijn voor bezoekers. Het werk is een zowel  een uitnodiging als toetreding tot een wereld die, wellicht gekend, voor  sommigen een spiegel zal zijn en voor anderen een verkenning van het  onbekende. PERCEPTIONS staat voor waarneming, observatie en voor  sensatie. Een gewaarwording die in haar werk ten volle beleefd kan  worden. 

Museum Spakenburg
Locatie: Oude Schans 47-63
Kunst: Schilderkunst

Connie Laan 

Connie schildert al meer dan 20 jaar bij het Open Atelier in Nijkerk. Een vaste groep mensen met ieder een eigen stijl leert daar van elkaar. Connie schildert hoofdzakelijk acryl op doek, maar  voor de KUNSTroute is zij een andere weg ingeslagen door op papier te schilderen. De inspiratie kreeg zij  tijdens een vakantie toen in iemand zag schilderen op een plattegrond van een stad. Zij heeft dit op een kaart van Spakenburg gedaan. De plattegrond uit 1865  die als ondergrond van haar werk dient is door Museum Spakenburg beschikbaar gesteld. Museum Spakenburg laat zien hoe de inwoners van Bunschoten en Spakenburg vroeger leefden. Connie laat in haar werk elementen en gebouwen van vroeger zien, soms in een nieuw jasje zoals Pantolux pantoffelfabriek, De Graafs Bakkerijen en Café BoB aan de Westdijk. 

Noorderkerk
Locatie: Kerkstraat 20
Koninklijk concertkoor Hosanna.

Hosanna wil het publiek kennis laten maken met de schoonheid van koorklanken. Gezamenlijk muziek maken is een kunstvorm en als er als koor 4-stemmig gezongen wordt en je mag daar onderdeel van zijn, is de beleving intens; zowel voor de zangers als voor de luisteraars.  

Op zaterdag 17 september wordt er in de Noorderkerk overdag gewerkt aan een selectie van koordelen uit de Messiah van Händel. 

Overweldigende en goed in het gehoor liggende muziek met als hoogtepunt het Halleluja, wat iedereen wel kent. Het betreft die dag een scratch uitvoering: iedereen die het stuk kent mag na aanmelding meedoen. De geoefende werken zullen ’s avonds met een ensemble worden uitgevoerd in dezelfde kerk. Op deze manier hoopt K.C. Hosanna aspirant-leden aan te trekken en mensen te motiveren en te inspireren voor deze kunst vorm. U bent van harte welkom om te luisteren! 

Atelier IN’T 100, Home of NieuwerWês
Locatie: Weikamp 100
Kunst: Fijnschilderkunst, grafitto’s en sculpturen van lood.

Techilda Pothmann

Techilda doet mee omdat voor haar ook ‘The joy of painting’ van toepassing is. Ze doet veel inspiratie op door vele musea bezoeken. De grote verscheidenheid die ten plooi gesteld wordt. Techilda brengt ook veel variëteit terug op een doek met gebruik van acryl of olieverf. Ze houdt er niet van om in een hokje gestopt te worden . Ze schildert heel divers. Realistisch, portretten, dieren tot stillevens . Een van haar passies is het werken met veel details. Dit komt o.a tot uiting in sieraden, kantwerk, brocante. 

Naast het schilderen werkt ze ook met andere materialen. Op lood etst ze afbeeldingen of maakt vormen en creaties in 3 D. Ze houdt van experimenteren en steeds weer wat nieuws toe te voegen. 

Techilda wilt laten zien dat kunst en emotie de kijker kan interesseren naar het verhaal op het schilderij. Sfeer, zien en gevoel The joy of painting. Steeds weer de behoefte hebben om te creëren en dit op een doek tot leven te laten komen. Lef hebben om te experimenteren met kleuren en materialen om zo tot expressie te komen.  

Locatie: Vuronger 2
Kunst: Schilderkunst

Margriet van Twillert

Margriet is jaren geleden begonnen met aquarellen en kreeg les in Nijkerk. Daarna heeft zij bij May Brit’s Kunstatelier les genomen en leerde fijnschilderen met olieverf wat zij  nog steeds erg leuk vindt om te doen. Daarnaast probeert zij ook andere technieken uit met paletmes en acryl verf, een leuke uitdaging. Schilderen is een heerlijke hobby die haar rust geeft. Meedoen aan de KUNSTroute is voor haar ook een echte uitdaging.

Eetcafé Ootje Eppie
Locatie: Eemdijk 61
Kunst: Schilderkunst
, tekeningen en schrijven

Babette Heijnen

Babette is zestien jaar oud en is al bezig met tekenen sinds ze een potlood kan vasthouden. Haar werk varieert van tekeningen tot schilderijen. Eind 2019 won ze met haar  getekende zelfportret de tweede prijs bij de: ‘Nationale Selfie Portret Wedstrijd’. Na deze wedstrijd is zij doorgegaan met het tekenen van portretten. Sinds een jaar is ze ook aan het schilderen en experimenteert ze met kleur en emotie. Babette laat het niet alleen bij schilderen en tekenen, tijdens de lockdown periode is ze begonnen met schrijven. Ze won de ‘Share your Story’ wedstrijd bij uitgeverij Clavis. Haar debuut boek ‘Opgejaagd’ is 25 juli 2022 verschenen, en bij elke boekhandel verkrijgbaar. 

Babette exposeert samen met kunstenares Anouk van de Mheen bij Eetcafé Ootje Eppie op Eemdijk.   

  

Vakgarage Blokhuis
Locatie: Haarbrug 1
Kunst: Tekeningen, fotografie en woordkunst

Mattie Goedegebuur

Mattie is geïnspireerd door vele facetten in het dagelijkse leven. Zij zet haar observaties, levensvragen en/of overpeinzingen om met pen en potlood, ook fotografeert zij de wereld om haar heen. Zij tekent, schrijft en fotografeert om de lezer/kijker in verwondering te brengen over het leven. Dat de lezer/kijker zich herkent in haar werk is voor Mattie een belangrijk criterium. Haar werk is derhalve toegankelijk en laagdrempelig. Natuur, relaties en emoties zijn de onderwerpen die je vaak in de kunst van Mattie aantreft. Tevens vindt zij het fijn om diverse kunstvormen te combineren. 

Wil je jezelf herkennen in een tekening, foto of gedicht? Kom je dan spiegelen in de woorden of tekeningen van Mattie Goedegebuur. 

    

Herberg het (vergulde) Lam
Locatie: Dorpsstraat 58-60
Kunst:
Tekeningen

Michelle Hop 

Michelle doet voor het eerst mee met de KUNSTroute. Als klein meisje hield ze, net als haar moeder en oma, al veel van tekenen en creatief bezig zijn. Anderhalf jaar geleden heeft ze het weer ontdekt. Tijdens de tekenles bij Lara van de Coterlet, kwam ze erachter dat ze zichzelf heerlijk in het proces kan verliezen en het haar energie geeft! Tot nu toe heeft ze zich met name gefocust op portretten, maar ze kan niet wachten om dit uit te breiden en misschien zelfs eigen ontwerpen te maken. Veel van haar tekeningen zijn te vinden op haar Pinterest Board en Instagram Account: Snow & Ash. 

Locatie: Piet Heinstraat 28J
Kunst: Beeldende kunst & fotografie

Joëlle de Vries

Joëlle  heeft een fotoserie en video gemaakt over Marokko. Een serie over het leven in Marokko  en de schoonheid van het land. 

Naast de fotoserie zijn er lokale producten en vloerkleden uit Marokko zodat u Marokko kunt beleven. Kom kijken en geniet van de vriendelijkheid van dit bijzondere land, onder het genot van een heerlijk glaasje Marokkaanse thee. 

Een ander talent van Joëlle is wolvilten. Dit is een arbeidsintensief proces waarmee Joelle prachtige kleden maakt waar ze al haar creativiteit in kwijt kan. 

De laatste drie jaar is Joëlle veel in Marokko geweest en in haar werk zul je veel invloeden terug zien uit Marokko en haar woonplaats Spakenburg. 

Laat je inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met verschillende materialen.  

Als het weer het toelaat, kunt u op zaterdag van 11.00-14.00 zelf te proberen te wolvilten.  . 

Locatie: Molenstraat 72
HOUSE OF BERGISCH

Nick Bergisch

In 2022 won de nieuwkomer, modeontwerper Nick Bergisch de Publieksprijs. Tijdens de Spakenburgse dagen presenteerde hij zijn Spakenburgse trouwjurk in het blauw, waarmee hij vorig jaar de prijs won. Ook presenteerde hij de eerste witte trouwjurk met mouwen gemaakt van de ongermuts. Voor aankomende KUNSTroute ontwierp en maakte hij een aantal nieuwe creaties. Deze jurken zijn onderdeel van zijn nieuwe onderneming een bruidsmodezaak in het centrum van Spakenburg. Ontdek de liefde voor trouwjurken op de Molenstraat 72.

Kanjers Kinderboetiek
Locatie: Oude Schans 9
Kunst: Schilderkunst

Vera de Graaf

Vera schildert inmiddels zo’n 10 jaar. Zij schildert voornamelijk met olieverf. Het liefst schildert zij portretten. Haar dochters zijn haar grootste bron van inspiratie. Vera is een fijnschilder, maar stapt af en toe uit haar comfortzone met losse streken, potloodtekeningen en lineart. 

Studio Kerlamiek
Locatie: Hoekstraat 15
Kunst: Porseleinschilderkunst

Lada Zenner

Lada Zenner is in het jaar 1969 in Rusland geboren en twaalf jaar geleden naar Nederland verhuisd. Sinds het jaar 2019 woont zij in Spakenburg, waar zij Studio KerLamiek heeft opgericht. Als kunstenares heeft zij zich de laatste jaren toegelegd op het werken met porselein. Haar creaties zijn met de hand beschilderd en daarom altijd uniek en anders. Zij probeert de zachtheid van het porselein uit te drukken en de gevoeligheid van het materiaal te laten zien. Zij gebruikt verschillende technieken en werkt veel met goud, lusters, verschillende soorten oliën en talrijke kleuren. De schoonheid van de natuur, oude culturen geven haar een brede inspiratie. 

Ontdek hoe leuk schilderen op porselein is! Studio KerLamiek is een gezellig atelier in het haart van Spakenburg, waar workshops en lessen porselein schilderen gegeven worden, die voor iedereen geschikt zijn. Tijdens de Kunstroute kan jij in de Studio Kerlamiek de werkstukken van Lada Zenner en haar cursisten zien en meer informatie over deze techniek te krijgen.

Atelier IN’T 100, Home of NieuwerWês
Locatie: Weikamp 100
Kunst: schilderkunst
, modernvintage-art, tegelkunst en beeldende vorming

Kim van Dooren

Kim, winnaar van de Inspiratieprijs 2018 is een veelzijdig kunstenaar uit Spakenburg, met oneindige creativiteit, die continue bezig is met het verleggen van haar grenzen en uitdaging zoekt in zichzelf, in materialen of technieken. Thema’s in haar werk zijn vissen, vrouwen, het leven – en daarbij geeft zij de onzichtbare pracht van het alledaagse weer de aandacht die het verdient. 

Een rode draad in haar werk is de strijd naar het zoeken naar de samenhang in tegenstelling – oud en nieuw, mooi en lelijk, licht en donker, zijn en niet zijn – uit spanning ontstaat een verhaal wat moet worden verteld. Kim werkt vanuit Atelier IN’T100 op de Weikamp. Naast haar werkplek, geeft zij daar ook workshops Tegels schilderen en Dérétsjiés boetseren. 

Tijdens de lockdown -toen het stil werd in het atelier–  is NieuwerWês uit Kims handen ontstaan. NieuwerWês staat voor handgemaakte modern-vintage kunstobjecten. De objecten bestaan uit iconische ontwerpen van vroeger gecombineerd met design van vandaag. Deze eclectische mix van statements in belijning, kleur en materiaal maken van elk werk een uniek statement piece. Kenmerkend zijn de antieke elementen in combinatie met de modernste technieken en invloeden. Laat je vervoeren, verwonder en bewonder. Kim laat je graag de onzichtbare pracht zien, die schuilt in het alledaagse, onder het wateroppervlakte, in de nacht of zelfs achter een oogopslag. 

Naast dat zij graaf tegels als expressiemiddel gebruikt, is zij zich afgelopen jaren meer gaan toeleggen op boetseren van klei-sculpturen. Verder zijn toont zij graag de modern-vintage art stukken van NieuwerWês. Ouderwetse dekselvazen, kandelaren, wandborden, grachtenpandhuisjes worden gecombineerd met haar hedendaagse kunst of beschilderd met 24k goud. 

B&B Hartje Spakenburg
Locatie: De Ziel 7
Kunst: Schilderkunst

Corine Hazeleger

In Corine haar schilderwerk in olieverf en acryl, met af en toe een aquarel ertussen, staat de vrouw centraal. De vrouw die niet binnen de lijntjes kleurt, de vrouw die imperfect mag zijn, de vrouw die fouten durft te maken. Degene die ruimte heeft voor het lelijke zodat daarnaast ook mooi kan bestaan. 

Corine geeft ook schilderworkshops, een mooie manier om kennis te maken met Corine en haar werk. 

ART2.0
Locatie: Fokjesweg 20
Kunst: Glaskunst, sculpturen, schilderkunst

Marion Schaap

Marion werkt graag met natuursteen en glas, zij gebruikt verschillende technieken om vorm te geven aan haar creativiteit. In haar prachtige atelier heeft ze daar de ruimte en de mogelijkheden toe. De diepe kleuren van glas en de rust van het natuursteen geven een spannende combinatie. het thema Lef vindt ze inspirerend, de gebaande paden laten en nieuwe wegen bewandelen, in het denken en in de creativiteit. 

Het ingezonden werk “de Nefertiti” getuigt van lef, zowel met het kleurgebruik en het gebruik van glas als met het thema aan zich. Zij was immers een koningin met veel lef aan het Egyptische hof en oefende veel macht uit. Het kunstwerk is zeker geen replica van de buste van Nefertiti maar een vrije associatie van dit koninklijke borstbeeld. Eigentijds, eigenzinnig en tegendraads. 

Tijdens de KUNSTroute zal er niet alleen werk van Marion staan maar van meer beeldhouwers en kunt u zien wat in het Atelier aan de Fokjesweg zoal allemaal gedaan kan worden: fotodesign, brandschilderen, glasfusion, beeldhouwen, kunstig met metaal.