KUNST OP STRAAT

Diverse kunstenaars doen mee aan KUNSTopstraat. Het geeft bezoekers de kans om de hele maand kennis te maken met ons culturele leven tijdens een mooie wandelroute langs de Zuiderzeeboulevard en de haven in Spakenburg. Tijdens deze wandeling hangen diverse borden met kunstafbeeldingen van lokale kunstenaars die het lef hebben dit op straat te laten zien.


Nadia Hartog ART2.0 combineert haar foto’s graag met andere kunstvormen, daardoor wordt er een dimensie aan de foto toegevoegd. Zoveel meer dan een foto. Haar passie en creativiteit komen zo tot uiting. Nadia de foto’s zijn anders dan je gewend bent, laat je verrassen! 


Wendy van Oosterom Na jaren actief te zijn geweest als social fotograaf ging het roer om naar parttime kunstenaar. Je vindt Wendy overdag bij de Welkoop. Maar in haar vrije uren achter de ezel of aan de tekentafel. Haar favoriete zijn paarden zeemeerminnen en natuur. Zowel in kleurige verf aquarel pastel als in pen / potlood schilderijen of tekeningen. Creatief bezig zijn is voor haar een must! Bekijk haar werk op www.wendyvanoosterom.com of instagram vanoosteromwendy Zeker als je van kleurrijk en fantasie houdt. 


Zara van Twillert is 14 jaar, vorig jaar heeft ze meegedaan met de KUNSTroute 2021 in de winkel bij Schmidt-Koelewijn op het Kolkplein en is ze 2e geworden met de publieksprijs. Dit jaar zijn er ook nieuwe tekeningen van haar te zien. Ze vond het zo leuk vorige jaar dat ze nu mee doet met KUNSTopstraat. Tekenen is 1 van haar grootste hobby’s en tekent het liefst bekende personen zoals deze tekening ‘Maan”. Tot nu toen allemaal in zwart wit maar wie weet wat de toekomst brengt 😉 Ook is ze creatief bezig met het maken van sieraden, te volgen via insta @jewelsbyzarax 


Gjilke Hartog is 17 jaar net geslaagd voor de havo. Ze tekent en schildert digitaal op teken tablet.  De tekening genaamd Lightning Dragon is digitaal getekend. Het is een smalle lange tekening. In afdruk is de tekening dan ook het mooiste. De tekening is geïnspireerd door manga en Dungeons and Dragons. Er is veel gebruik gemaakt van arcering om de tekening meer detail te geven. Gjilke heeft gekozen voor een draak omdat ze al van jongs af aan gefascineerd is door draken het is dan ook een favoriet onderwerp om te tekenen. Verder vind Gjilke het ook leuk om beeldjes te kleien, en tekenen met potlood. 


Rosaria Michiels Het winnen van haar hart! Dat is de titel van het werk van Rosaria. Om haar moeders hart te winnen, wilde Rosaria’s vader later zien hoeveel LEF hij had en waar kon dit het beste in de oude tijd? Op de kermis waar zoveel liefdesverhalen zijn ontstaan.  


Juliana Bustamante Juliana is geboren in Lima in het Zuid-Amerikaanse land Peru en woont sinds twee jaar in Nederland. Ze tekent en schildert al van jongs af aan. Juliana is autodidact en schildert abstract, semiabstract en landschappen. Ze werkt voornamelijk met olie- en acrylverf op doek in allerlei formaat. Juliana verdiept zich ook in andere technieken, zoals dutch pouring en het werken met paletmes. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, de zee en de kleuren van de zonsondergang. Juliana is erg enthousiast over haar deelname aan de KUNSTroute KUNSTopstraat. Ze werkt ook in opdracht.


Angela van Echten Angela is een gepassioneerd beeldend kunstenaar met als grootste passie de glaskunst door glasfusing. glaskunstenaar. Maar de kunst brengt zij het liefst tot uiting door de verschillende technieken met elkaar te combineren waardoor zij juist samen ultiem tot uiting komen. Glaskunst is haar grote passie. Daarnaast schildert zij, boetseert en schrijft zij gedichten.  Het is voor haar een uitdaging om de verschillend kunstvormen samen te voegen tot een bijzonder kunstwerk wat steeds weer vernieuwend is met een diepere laag. Juist wanneer zij fysiek beperkt wordt geeft het proces van het creëren van kunst haar de mogelijkheid haar gevoel in kleur beeld en woord tot uiting te brengen. Dit schijnt door in haar werk. Ondanks alles blijft Angela gepassioneerd in het creëren van kunst in al z’n brede facetten. Zo blijft Angela steeds weer te verassen met kunst met een verhaal.


Mattie Goedegebuur Mattie is geïnspireerd door vele facetten in het dagelijkse leven. Zij zet haar observaties, levensvragen en/of overpeinzingen om met pen en potlood, ook fotografeert zij de wereld om haar heen. Zij tekent, schrijft en fotografeert om de lezer/kijker in verwondering te brengen over het leven. Dat de lezer/kijker zich herkent in haar werk is voor Mattie een belangrijk criterium. Haar werk is derhalve toegankelijk en laagdrempelig. Natuur, relaties en emoties zijn de onderwerpen die je vaak in de kunst van Mattie aantreft. Tevens vindt zij het fijn om diverse kunstvormen te combineren. Wil je jezelf herkennen in een tekening, foto of gedicht? Kom je dan spiegelen in de woorden of tekeningen van Mattie Goedegebuur. 


Mark MAKER Heuveling Mark MAKER is een autodidactische kunstenaar die al diverse kunstvormen in zijn jonge carrière  heeft beoefend, waaronder moderne pop-art en mixed media werken waarbij gebruik gemaakt wor van bijzondere materialen zoals: Pokémon-kaarten, aanplakposters, stripboeken enz. enz.  Dit met een unieke stijl tot gevolg, is zijn werk geliefd door jong en oud. Eerder dit jaar haalde hij een internationale opdracht binnen vanuit Amerika, een persoonlijke mijlpaal.  


Lada Zenner Lada is in het jaar 1969 in Rusland geboren en twaalf jaar geleden naar Nederland verhuisd. Sinds het jaar 2019 woont zij in Spakenburg, waar zij Studio KerLamiek heeft opgericht. Als kunstenares heeft zij zich de laatste jaren toegelegd op het werken met porselein. Haar creaties zijn met de hand beschilderd en daarom altijd uniek en anders. Zij probeert de zachtheid van het porselein uit te drukken en de gevoeligheid van het materiaal te laten zien. Zij gebruikt verschillende technieken en werkt veel met goud, lusters, verschillende soorten oliën en talrijke kleuren. De schoonheid van de natuur, oude culturen geven haar een brede inspiratie. Ontdek hoe leuk schilderen op porselein is! Studio KerLamiek is een gezellig atelier in het haart van Spakenburg, waar workshops en lessen porselein schilderen gegeven worden, die voor iedereen geschikt zijn. Tijdens de Kunstroute kan jij in de Studio Kerlamiek de werkstukken van Lada Zenner en haar cursisten zien en meer informatie over deze techniek te krijgen.


Géretta de Graaf Géretta doet dit jaar voor het eerst mee met de KUNSTroute. Tijdens haar afstuderen in 2019 aan de opleiding Docent Beeldende Kunst is de liefde voor het weven en textielkunst ontstaan. Een terugkomend thema is het verdwijnen van de Spakenburgse klederdracht. Géretta’s werk is bijzonder door haar creatieve manier van werken met textiel. Creëren met wol, dat maakt elk werk speels, zacht en uniek. Van decoratieve weefwerken tot autonome kunst: alles is tastbaar! 


Techilda Pothmann Techilda doet mee omdat voor haar ook ‘The joy of painting’ van toepassing is. Ze doet veel inspiratie op door vele musea bezoeken. De grote verscheidenheid die ten plooi gesteld wordt. Techilda brengt ook veel variëteit terug op een doek met gebruik van acryl of olieverf. Ze houdt er niet van om in een hokje gestopt te worden . Ze schildert heel divers. Realistisch, portretten, dieren tot stillevens . Een van haar passies is het werken met veel details. Dit komt o.a tot uiting in sieraden, kantwerk, brocante. Naast het schilderen werkt ze ook met andere materialen. Op lood etst ze afbeeldingen of maakt vormen en creaties in 3 D. Ze houdt van experimenteren en steeds weer wat nieuws toe te voegen. Techilda wilt laten zien dat kunst en emotie de kijker kan interesseren naar het verhaal op het schilderij. Sfeer, zien en gevoel The joy of painting. Steeds weer de behoefte hebben om te creëren en dit op een doek tot leven te laten komen. Lef hebben om te experimenteren met kleuren en materialen om zo tot expressie te komen.  


Sylvia Koelewijn Sylvia doet mee omdat ze het een leuke en inspirerende manier vindt om haar werk tijdens de KUNSTroute te tonen aan het publiek. Sylvia is een creatief en ondernemend type. Haar werk kan heel divers en kleurrijk zijn. Het is maar net waar ze op dat moment door wordt geraakt en dat kan van alles zijn. Meestal zijn dat de Christelijke afbeeldingen of gewoon een mooie tekst en dat wil ze dan ook dan het liefste gelijk gaan uitbeelden in haar werk. Zij maakt momenteel veel gebruik van structuren en reliëf in haar schilderijen ze maakt hierbij gebruik van oa Gips, Powertex, Easy3dflex, Marmermeel, Craquelé enz. Sylvia werkt ook graag met verschillende materialen zoals Inkt, verf, olieverfkrijt, Markers, Liquid Fluids, Spuitbussenenz. Haar inspiratie  haalt ze uit het leven zelf en door goed te observeren en te leren van grote kunstenaars. 


Géretta de Graaf Géretta doet dit jaar voor het eerst mee met de KUNSTroute. Tijdens haar afstuderen in 2019 aan de opleiding Docent Beeldende Kunst is de liefde voor het weven ontstaan. Een terugkomend thema is het verdwijnen van de Spakenburgse klederdracht. Géretta’s werk is bijzonder door haar creatieve manier van werken met textiel. Creëren met wol, dat maakt elk werk speels, zacht en uniek. Van decoratieve weefwerken tot autonome kunst: alles is tastbaar! 


Techilda Pothmann Techilda doet mee omdat voor haar ook ‘The joy of painting’ van toepassing is. Ze doet veel inspiratie op door vele musea bezoeken. De grote verscheidenheid die ten plooi gesteld wordt. Techilda brengt ook veel variëteit terug op een doek met gebruik van acryl of olieverf. Ze houdt er niet van om in een hokje gestopt te worden . Ze schildert heel divers. Realistisch, portretten, dieren tot stillevens . Een van haar passies is het werken met veel details. Dit komt o.a tot uiting in sieraden, kantwerk, brocante. Naast het schilderen werkt ze ook met andere materialen. Op lood etst ze afbeeldingen of maakt vormen en creaties in 3 D. Ze houdt van experimenteren en steeds weer wat nieuws toe te voegen. Techilda wilt laten zien dat kunst en emotie de kijker kan interesseren naar het verhaal op het schilderij. Sfeer, zien en gevoel The joy of painting. Steeds weer de behoefte hebben om te creëren en dit op een doek tot leven te laten komen. Lef hebben om te experimenteren met kleuren en materialen om zo tot expressie te komen.  


Connie Hoosbeek Wat is het toch bijzonder dat we verhalen kunnen vertellen met onze kwasten. En voor Connie is de Spakenburgse klederdracht een verhaal wat haar boeit! Ze houdt van ons dorp en daar komt ook de liefde voor de dracht vandaan. Maar ook is ze verliefd op de kleurencombinaties. De mooie Kraplappen met bloemen erop zijn al een kunstwerk op zich. De felrode doek steekt er zo prachtig bij af Ze wordt er blij van als ze deze doeken maakt. Haar techniek is een impressionistische manier van schilderen waarbij je de losse toetsen van haar kwasten terugziet. Ze werkt met veel kleuren waardoor een schilderij spannend blijft om naar te kijken. En inspiratie genoeg. Ze kijkt altijd om wanneer een dame in klederdracht haar op straat passeert. Fotografeert dames op scooters. En vervolgens staat ze te zingen achter haar ezel wanneer ze deze foto’s in schilderijen omzet.


Kim van Dooren Kim, winnaar van de Inspiratieprijs 2018 is een veelzijdig kunstenaar uit Spakenburg, met oneindige creativiteit, die continue bezig is met het verleggen van haar grenzen en uitdaging zoekt in zichzelf, in materialen of technieken. Thema’s in haar werk zijn vissen, vrouwen, het leven – en daarbij geeft zij de onzichtbare pracht van het alledaagse weer de aandacht die het verdient. Een rode draad in haar werk is de strijd naar het zoeken naar de samenhang in tegenstelling – oud en nieuw, mooi en lelijk, licht en donker, zijn en niet zijn – uit spanning ontstaat een verhaal wat moet worden verteld. Kim werkt vanuit Atelier IN’T100 op de Weikamp. Naast haar werkplek, geeft zij daar ook workshops Tegels schilderen en Dérétsjiés boetseren. Tijdens de lockdown -toen het stil werd in het atelier–  is NieuwerWês uit Kims handen ontstaan. NieuwerWês staat voor handgemaakte modern-vintage kunstobjecten. De objecten bestaan uit iconische ontwerpen van vroeger gecombineerd met design van vandaag. Deze eclectische mix van statements in belijning, kleur en materiaal maken van elk werk een uniek statement piece. Kenmerkend zijn de antieke elementen in combinatie met de modernste technieken en invloeden. Laat je vervoeren, verwonder en bewonder. Kim laat je graag de onzichtbare pracht zien, die schuilt in het alledaagse, onder het wateroppervlakte, in de nacht of zelfs achter een oogopslag. Naast dat zij graaf tegels als expressiemiddel gebruikt, is zij zich afgelopen jaren meer gaan toeleggen op boetseren van klei-sculpturen. Verder zijn toont zij graag de modern-vintage art stukken van NieuwerWês. Ouderwetse dekselvazen, kandelaren, wandborden, grachtenpandhuisjes worden gecombineerd met haar hedendaagse kunst of beschilderd met 24k goud.


Marion Schaap Marion werkt graag met natuursteen en glas, zij gebruikt verschillende technieken om vorm te geven aan haar creativiteit. In haar prachtige atelier heeft ze daar de ruimte en de mogelijkheden toe. De diepe kleuren van glas en de rust van het natuursteen geven een spannende combinatie. het thema Lef vindt ze inspirerend, de gebaande paden laten en nieuwe wegen bewandelen, in het denken en in de creativiteit. Het ingezonden werk “de Nefertiti” getuigt van lef, zowel met het kleurgebruik en het gebruik van glas als met het thema aan zich. Zij was immers een koningin met veel lef aan het Egyptische hof en oefende veel macht uit. Het kunstwerk is zeker geen replica van de buste van Nefertiti maar een vrije associatie van dit koninklijke borstbeeld. Eigentijds, eigenzinnig en tegendraads. Tijdens de KUNSTroute zal er niet alleen werk van Marion staan maar van meer beeldhouwers en kunt u zien wat in het Atelier aan de Fokjesweg zoal allemaal gedaan kan worden: fotodesign, brandschilderen, glasfusion, beeldhouwen, kunstig met metaal.