Ons culturele leven in de spotlights!

Het is tijd voor iets nieuws! Want, ook al heeft de coronacrisis gevolgen voor de activiteiten van Stichting Cultuur Platform Gemeente Bunschoten -even geen Culturele Cafés, geen muziekavonden, geen Buitenschilderdag. Ook geen Kunstroute zoals we die al jaren succesvol met de kunstenaars in ons dorp organiseren- het is ook een mooi moment. Juist nu willen we zo graag genieten van alles wat het culturele leven ons te bieden heeft. Daarom hebben we samen met het culturele veld en de gemeente nagedacht over een alternatief cultureel programma na de zomervakantie. Graag vertellen we je meer over onze plannen.

September Kunstmaand!
We hebben besloten om een alternatieve kunstroute in combinatie met andere culturele activiteiten te organiseren. De activiteiten kunnen in de maand september corona-proof bezocht worden. Een hele maand lang ons culturele leven in de spotlights, september wordt kunstmaand! O.a. met kunst voor het raam, kunst op straat en in diverse winkels, monumenten en horeca. Op plaatsen waar mensen toch al komen. Dit alles is te volgen via een speciale pagina op onze site. Ook kijken we naar online activiteiten zoals een kunstlezing, kunstprogramma lokale omroep en muziekoptredens.

Een non-stop cultureel programma
Doel van de September Kunstmaand is om het culturele leven binnen ons dorp (opnieuw) onder de aandacht te brengen. We geven kunstenaars, muzikanten, museum, bibliotheek, monumenten (visafslag, werf, molen), historische vereniging en andere (culturele) instellingen de mogelijkheid om hierop aan te sluiten. We bieden hen een podium en bezoekers (inwoners en toeristen) een attractief programma aan. Zo leggen we de verbinding tussen het culturele veld, (horeca)ondernemers, winkeliers en andere maatschappelijke en culturele instellingen. En voor bezoekers een (hernieuwde) kennismaking met ons culturele leven!

Voor iedereen!
De grote lijnen van het programma September Kunstmaand leggen we vast. Bezoekers, dorpsgenoten en toeristen, krijgen de mogelijkheid om kunst te kijken op straat en bij diverse locaties. Op de fiets en lopend zijn deze makkelijk te bezoeken. De combinatie met bezoek aan lokale winkeliers, de botters, musea en horeca maakt het extra leuk. Een breed en aantrekkelijk aanbod, voor iedereen!

Hoe ziet het er dan uit?

  • Kunst voor het raam bezoek onze culturele highlights!
    We creëren een lint van kunst. Op zichtbare plaatsen in het dorp is er kunst te vinden of vertellen we meer over bestaande cultureel erfgoed, monumenten, kunst bij kunstenaars thuis of in het atelier en kunst op straat, in het openbaar, etalages van winkels, restaurants, museum, monumenten enz. Bezoekers kunnen zelf bepalen wat ze willen bekijken en vinden online informatie terug over locatie, tijden, kunstenaars en de kunst.

    Bezoekers worden verrast door een mooie mix aan lokale kunst, monumenten en highlights om te bezoeken. Bezoekers kunnen de culturele hotspots wandelend of fietsend bekijken. Online, via mobiel en QR code, is meer informatie te vinden over de locaties, ateliers, monument, cultureel erfgoed, kunstenaars, eventuele workshop en/of (schilder)lessen, kunstwerk en September Kunstmaand.
  • Kunst op straat een selectie van lokale (fotografie)kunst en woord/dichtkunst. Geplaatst in het centrum en binnengracht met sandwichborden. Online, via mobiel en QR code, is meer informatie te vinden over de locaties, kunstenaars, eventuele workshop en/of (schilder)lessen, kunstwerk en September Kunstmaand.
  • Muziekoptredens Op twee zaterdagen in september maken we het nog gezelliger in het dorp met diverse muziekoptredens en /of straattheater op het Spuiplein. Speel je al in een bandje of kun er voor deze gelegenheid een samenstellen, meld je dan aan!
  • Activiteitenkalender alle activiteiten in September Kunstmaand komen te staan in de online Activiteitenkalender. Hierin overzicht van opening ateliers, musea, workshops, muziekoptredens, rondleidingen, bottertochten etc. Je kunt jouw activiteit aan ons doorgeven en dan nemen we het op!

Actueel programma
Het programma van de September Kunstmaand staat vanaf eind augustus online. Makkelijk en gratis toegankelijk. We kunnen het programma continu aanvullen, wijzigen en vernieuwen. We volgen de actualiteit en kunnen zo bezoekers steeds verrassen met nieuws, wijzigingen in het programma en nieuwe activiteiten.

Promotie
De informatie over het programma is voor iedereen toegankelijk. We zorgen voor intensieve promotie via lokale media, onze social media platformen als Facebook en Instagram.

Voorbeeld van een kaart met alle culturele highlight!


Daarnaast ligt er straks op diverse locaties een flyer met informatie over de September Kunstmaand. Denk hierbij aan VVV, winkeliers en horeca, gemeente, museum, bibliotheek etc. In de flyer verwijzen we naar een site waarop alles staat. Het aanbod: locaties, informatie over kunstenaars, kunstwerken, ateliers, monumenten, openingstijden musea, optredens etcetc. Het online platform is gemakkelijk toegankelijk via een zogenaamde QR code.

CULTUURHUISJE
PLEINHUISJE CP ONTMOETINGSSPOT!
Het Cultuur Platform is ook elke zaterdag aanwezig in het Pleinhuisje. Daar kunnen we extra uitleg geven over het programma, kunstenaars promoten en nog meer leuks. Geweldig dat de gemeente ons deze mogelijkheid heeft aangeboden!

Klink hier om je aan te melden!

Disclaimer
De organisatie van September Kunstmaand houdt het recht om het programma op alle tijden aan te passen aan de actualiteit en mogelijkheden organisatie. Ook in verband met de corona-maatregelen vanuit regering en de gemeente. De organisatie kan een selectie te maken van de aanmeldingen voor een kwalitatief en gevarieerd aanbod. Waar mogelijk wordt dit vooraf afgestemd met de betreffende kunstenaar.


Categorieën: Evenement

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *