Schilderkunst, pasteltekeningen, workshops en lessen

Hilda de Boer & Tineke Haverman

@deboerhilda | www.hildasvrolijkeportretten.nl

Opening thuisatelier

Dit jaar poseer ik samen met Tineke Haverman bij mij thuis, Hoekstraat 53, in het centrum van Spakenburg. I.v.m. Covid-19 hang ik ons werk voor de ramen van mijn huis en boot ( die voor het huis ligt). Als het weer het toelaat dan exposeer ik nog wat werken buiten en op de boot. Tineke beschildert, bij goed weer en goede gezondheid, ook buiten bij ons op het terras, haar keien.

Atelier Artjet

Met ons atelier zijn Henriette Brilman en ik verhuisd naar de kelder, bij Corine Hazeleger. Daar hebben we een mooie ruimte met elkaar kunnen creëren om de anderhalve meter maatregel te handhaven. Bij Artjet Kunstcentrum is heel gevarieerd werk te zien van cursisten van de verschillende cursussen; Abstract schilderen, Portretschilderen, Algemeen tekenen en schilderen, het Kinderatelier en Boetseren/ bronsgieten. Daarnaast zal Hilda ook eigen werk exposeren; schilderijen, brons- en glaswerk. De nieuwe folder met het cursusaanbod ligt klaar voor inschrijving!

Hilda over haar werk

Ik heb van mijn hobby deels mijn werk gemaakt en geef sinds een aantal jaren les in tekenen met pastelkrijt. Daarnaast schilder ik ook met olieverf en mijn passie ligt bij het tekenen van portretten. Dat kan van alles zijn, van baby’s tot oude getekende mensen. Bij voorkeur teken ik vrolijke portretten, vandaar de naam van mijn website: www.hildasvrolijkeportretten.nl.  Echt heerlijk om te doen!!

Tineke over haar werk

Schilderen en tekenen is voor mij een bezigheid therapie waar ik veel plezier aan beleef. Bij tekenen gebruik ik pastelkrijt en werk ik gedetailleerd, maar bij schilderen ga ik meer op mijn gevoel af. Bij schilderen gebruikt ik acrylverf. Werk veel met paletmes en handen. Sinds kort bewerk ik ook zwerfstenen met acrylstiften, dit kan je lekker aan de eettafel doen. Teken en verf pas sinds 2017 . 

Man uit Andalusië