Sinds 2012 werkt het Cultuur Platform samen met de jeugdeducatie werkgroep ‘Gezin-school-kerk‘ in aansluiting op bestaande succesvolle samenwerking tussen kerken en scholen. In gezin-school-kerk wordt vanuit een bijbelthema samengewerkt.

Jaarlijks doen er ongeveer 10 basisscholen mee met de groepen 4, 5 en 6. Ruim 500 kinderen schilderen onder professionele leiding van plaatselijk kunstenaars een vooraf op school besproken bijbels thema, op echt doek en ezel, met goede materialen.

Quote: ‘Wat is er mooier voor een kind dan wanneer zijn werk in de belangstelling komt te staan.’ (Anja Pathuis, bestuurslid Cultuur Platform).

De GSK workshops 2019 starten in oktober. Meer info volgt later dit jaar en via onze Facebook-pagina.

GSK Workshops 2018

Alle groep 6 leerlingen van alle basisscholen hebben een schilderworkshop gehad in het kader van de GSK-week. Het Cultuur Platform heeft opnieuw een aantal kunstenaars bereid gevonden om workshops te geven. Dit jaar lieten we ons inspireren door  Paul Gaugain. Een kunstenaar die veel contact heeft gehad met Vincent van Gogh. Thema was dit jaar ‘Een moeder, zoals Maria’.

Onze hartelijk dank aan alle kunstenaars: Stef Vedder, Henriëtte Brilman, Yvonne Huygen, Henrike Peet en Vera de Graaf. Een speciale dank aan Stef voor het beschikbaar stellen van Het Kunstpunt.