Favoriet van de burgemeester

Gepubliceerd door op

Op vrijdag 14 juni organiseert het Cultuur Platform gemeente Bunschoten de jaarlijkse Buitenschilderdag. Een gezellige dag vol creativiteit, gezelligheid en ontmoeting in de buitenlucht van kunstenaars onder elkaar. De mooiste plekken van het dorp zijn in de afgelopen jaren al op doek terecht gekomen.

Dit jaar willen we aan de Buitenschilderdag een extra dimensie geven. Het kan je niet ontgaan zijn: burgemeester Van de Groep beëindigt aan het einde van de zomer zijn indrukwekkende carrière als burgervader. Veertien jaar was hij burgemeester van Bunschoten Spakenburg. Aan dit afscheid willen wij als CP aandacht schenken en hiervoor hebben wij jullie als kunstenaars nodig.

Het zou leuk zijn als tijdens de Buitenschilderdag mooie, kenmerkende plekken, fragmenten van het dorp geschilderd zouden worden. Dat kunnen de botters zijn, de werf, de molen, de Binnengracht, een geveltje of het Spuiplein, noem maar op.

Een creatieve dorpsgenoot kwam met het idee om het concept “Sterren op het doek” te gebruiken. Alleen is niet een persoon de ster maar een kenmerkend dorpsgezicht.

Het werk hoeft niet af te zijn op de Buitenschilderdag. Er is tijd tot half augustus om het werk af te ronden en in te leveren.

Tijdens de start van september KUNSTmaand vragen wij de burgemeester zijn favoriete kunstwerk te kiezen uit de gemaakte werken. Dit kunstwerk wordt hem dan aangeboden als afscheidscadeau van het Cultuur Platform/Culturele veld.

Natuurlijk worden de werken van de Buitenschilderdag tijdens de KUNSTroute in het gemeentehuis geëxposeerd.

Geef je op voor de Buitenschilderdag en vermeld of je wil meedoen om als favoriet van de  burgemeester gekozen te worden.

Wat het je oplevert: een mooie herinnering en een onkostenvergoeding.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *