Laat je ROOTS zien en doe mee!

Gepubliceerd door op

  • Inleverdata: uiterlijk 16 juni 2023
  • Locatie: Museum Spakenburg
  • Meer informatie: Lees verder

Laat je ROOTS zien en doe mee!

De veelzijdige expositie Roots in Museum Spakenburg laat zien dat Spakenburgse klederdracht een inspiratiebron vormt voor kunstenaars. De kenmerkende vormen, sprekende kleuren en mooie stofcombinaties zijn voor kunstenaars een bron van inspiratie. Hoe leuk is het om te laten zien wat je nog meer kunt doen met Spakenburgse klederdracht en vooral met de stoffen!

Roots, Kunst ontmoet klederdracht

Een oproep aan iedereen die wil laten zien wat je kunt doen met Spakenburgse klederdracht. Klederdracht verdwijnt in een rap tempo uit het straatbeeld. Onder de mensen is er gelukkig nog veel klederdracht(materiaal). Daarom wil hetCULTUURplatform tijdens de Spakenburgse Dagen graag aanhaken op de expositie Roots die tot en met half september te zien is in Museum Spakenburg. De wens is dat we met elkaar tijdens de Spakenburgse Dagen laten zien wat er allemaal mogelijk is met klederdracht(materiaal)! Dat kan uiteraard met kleding van Spakenburgse stoffen in een eigentijds ontwerp. Maar, ook met gebruiksvoorwerpen, creaties die met klederdracht te maken hebben of klederdracht kenmerken hebben. Laat zien wat je met materialen, vormen, kleuren vanuit de klederdracht allemaal kunt doen. Laat je inspireren door de foto bij dit artikel!


Buitenexpositie tijdens de Spakenburgse Dagen

Heb je een idee? Schrijf je dan in. Stuur ons een foto en wat informatie. Van alle inzendingen wordt een selectie gemaakt. Van deze selectie maken we een buitenexpositie die tijdens de Spakenburgse dagen wordt getoond.  Word je geselecteerd voor de expositie? Dan wordt van jouw inzending een foto gemaakt en op een posterbord gedrukt. De posterborden hangen tijdens de periode van de Spakenburgse dagen in het centrum van Spakenburg.

Op de ochtend van de eerste Spakenburgse dag wordt er uit alle inzendingen een winnaar gekozen. Want, creativiteit wordt beloond! 


Bezoek expositie Roots in Museum Spakenburg

Het originele werk wordt geëxposeerd in Museum Spakenburg. Een tijdelijke toevoeging aan de expositie Roots die tot en met 16 september te zien is in het museum. Een goede reden om naar het museum te gaan voor bewoners en bezoekers van Spakenburg. Daar kan iedereen genieten van onze roots.

Wees trots op je ROOTS, doe mee en geef je nu op!

Laat ons uiterlijk op 16 juni 2023 weten of je meedoet. Stuur een mail naar het CP met foto en omschrijving.  Mail CP secretariaat@cultuurplatformbunschoten.nl