Ons verhaal over de coronacrisis in woord, beeld en muziek

Ons Cultuurboek, klik hier om het resultaat te bekijken!
Tip, kijk geregeld naar het Cultuurboek, want deze wordt (bijna) dagelijks bijgewerkt!

Het lijkt net of we met z’n allen in een hele slechte B-film zitten, zonder pauze en met een onzeker einde. Een ieder heeft een eigen verhaal en zorgen. Deze crisistijd vraagt veel van ons. Toch verbindt het ook. In Nederland zijn er al vele ‘Corona’ initiatieven ontstaan. Dit vraagt ook om een lokaal initiatief, vanuit onze sterke cultuur, om ons allen een hart onder de riem te steken. En om iets tastbaars na te laten voor ons zelf, voor onze kinderen, kleinkinderen en voor volgende generaties. Een online beeldverhaal over een roerige periode.

Cultuur verbindt
Gemeente Bunschoten staat bekend om zijn krachtige samenleving, zorg voor elkaar en creativiteit. Samen staan we sterk! Hoe mooi is het als we dit met elkaar kunnen delen. Onze cultuur laten zien en horen aan iedereen. Aan jong en oud, organisaties, ondernemers en het culturele veld. Helaas kan dit nu niet tijdens allerlei mooie culturele activiteiten en evenementen. We hopen je in juni weer ‘live’ te ontmoeten. Het Cultuur Platform, de LOS en DB-TV maken de verbinding zichtbaar op de lokale TV en op social media. We gaan onze cultuur en creativiteit in beeld brengen, want cultuur verbindt!

Cultuur verzacht
Zeker in moeilijke tijden. En daarom gaan we de komende tijd onze kunstenaars en muzikanten een podium bieden en plaatsen we hun bijdrage op social media in een online special: een mooi CULTUURBOEK.

Samen sterk met kunst (beeld, schilderij, tegelkunst, keramiek..), muziek, een mooi verhaal, foto, kleurplaat, liedtekst, dans, gedicht…De basisschooljeugd kan uiteraard ook mee doen! Om hen op weg te helpen staat er in dit boek en op de site van het Cultuur Platform een kleurplaat.

Uit de mooiste en ontroerendste bijdragen maken we wekelijks een selectie die we presenteren in het lokale TV-programma ‘Bunschoten Actueel’. En uiteraard verzamelen we alle berichten in ons CULTUURBOEK! Wekelijks publiceren we een update.

As zaterdag, morgen 4 april, is er een item over dit initiatief tijdens het tv-programma Bunschoten Actueel. Een gezamenlijk programma van de LOS en De Bunschoter. Het programma wordt uitgezonden bij de LOS en DB-TV.

Op deze manier verbindt cultuur. Laten we zien en horen hoe we ons voelen in deze moeilijke tijd. Over onze onzekerheid, boosheid, teleurstelling, troost, humor, nederigheid. Eigenlijk over alle emoties. Veel kijk, luister en leesplezier. Geniet van de culturele verhalen uit ‘ongs darrup’.

Ons Cultuurboek, klik hier om het resultaat te bekijken!
Tip, kijk geregeld naar het Cultuurboek, want deze wordt (bijna) dagelijks bijgewerkt!Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *