Alle geplande evementen tot eind september geannuleerd

De maatregelen die de regering heeft genomen om het corona-virus te bestrijden zijn helder. Over onze culturele agenda willen wij ook graag duidelijk zijn. Want, helaas heeft het ook gevolgen voor de activiteiten van Stichting Cultuur Platform Gemeente Bunschoten. Tot 1 september mogen er sowieso geen evenementen georganiseerd worden. Op dit moment weten we niet of het daarna wel weer mag. Na overleg hebben we daarom besloten om al onze evenementen tot en met september te annuleren. Hoe erg wij het ook vinden.

Even geen Culturele Cafés, geen muziekavonden, geen Buitenschilderdag en helaas ook geen Kunstroute!

Al sinds 2012 organiseren we jaarlijks met veel plezier en enthousiasme de tweedaagse Kunstroute. Het is uitgegroeid naar een succesvol en druk bezocht evenement. Samen met een grote groep kunstenaars, muzikanten en vrijwilligers zijn we vanaf het voorjaar bezig met de organisatie. Het evenement brengt vele mensen op de been. De afwisseling van de locaties maakt de Kunstroute aantrekkelijk om te bezoeken. Van het druk bezochte Gemeentehuis met de overzichtstentoonstelling, naar de kleinere (thuis)ateliers, winkeliers en scholen. Al zouden we in september weer iets mogen doen, in de zogenaamde anderhalve meter maatschappij kunnen we als organisatie geen verantwoording nemen voor een goede handhaving tijdens de Kunstroute.

De Buitenschilderdag is ook een vast evenement op onze agenda met jaarlijks rond de 20 deelnemers. We hebben overwogen om deze dag te verplaatsen naar het najaar, maar we weten niet of het dan wel kan plaatsvinden en de weersomstandigheden zijn vaak niet goed. De Kunstroute en Buitenschilderdag verplaatsen we daarom naar 2021.

Wat kunnen we wel?
Toch zou het Cultuur Platform het Cultuur Platform niet zijn als we al druk zijn met het nadenken over een geweldig alternatief. We hebben in het begin van de corona-crisis een Cultuurboek gelanceerd. Hierin staan al vele mooie berichten en delen we de emoties over deze bijzondere periode. Het boek wordt bijna dagelijks aangevuld. We willen hier na de zomer een vervolg aan geven.

September wordt kunstmaand!
We bieden allerlei leuke activiteiten en optredens aan. Uiteraard op een andere manier als we gewend zijn. Hoe en wat gaan we dan wel doen? Er zijn al allerlei ideeën over tafel gegaan: kunst achter het raam, livestream met muziekoptreden(s), een overzichtstentoonstelling op één locatie, een kunstkrant, billboardkunst, kunst digitaal, een kunstuitleen, straattheater, Kunst op de fiets, noem maar op.

Denk je met ons mee?
In juni gaan we weer (op afstand uiteraard) om tafel om te besluiten wat we gaan doen. Denk ajb met ons mee! Wat kunnen we doen om het culturele veld te laten zien en horen! Weet je een manier waarop we de geweldige creativiteit die in ons dorp is, kunnen laten zien? Laat ons weten als je een alternatief hebt voor de gebruikelijke Kunstroute, rekening houdend met de anderhalve meter maatschappij waarin we leven. We zijn heel benieuwd. We willen heel graag juist in dit jaar, waarin zo’n behoefte is om iets te beleven, samen iets moois creëren en genieten van alles wat cultuur te bieden heeft. Want, Cultuur verbindt, Cultuur verzacht.

Laat van je horen!
Stuur je leuke, geweldige, leuke en creatieve ideeën over de September Kunstmaand voor 1 juni naar ons secretariaat@cultuurplatformbunschoten.nl.

Cultuurboek

Dit voorjaar en in de zomer blijven we het Cultuurboek vullen met de leukste berichten. Wil je mee doen of meer weten? Kijk dan op onze site. Of volg ons op Facebook en/of Instagram (@cultuurplatformbunschoten).

 
#spakenburgverbindt #cultuurverzacht

Meer informatie over onze evenementen is te volgen op onze Facebook en Instagram pagina’s @cultuurplatformbunschoten
En op onze site:
Kunstroute
Culturele Cafés
Cultuur educatie
Buitenschilderdag
Culturele agenda 2020
Stichting Cultuur Platform Gemeente Bunschoten
Contact Cultuur Platform

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *