18 oktober 2023 – CULTUREEL kids FESTIVAL

Gepubliceerd door op

Woensdag 18 oktober 2023, in de herfstvakantie vindt het CULTUREELkidsFESTIVAL weer plaats. Meer informatie over de 2023 editie volgt t.z.t.

Editie 2022:

hetCULTUURplatform organiseert samen met Museum Spakenburg en Bibliotheek Eemland, vestiging Bunschoten-Spakenburg een interactieve culturele dag voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Op attractieve wijze vertellen we de kinderen over thema ‘Wat een ramp’. Het jaarlijkse thema de maand van de geschiedenis. Met het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’.

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met honderden culturele, literaire en mediaorganisaties brengen we geschiedenis onder de aandacht. Van persoonlijke rampen tot catastrofes die de samenleving ontwrichten: rampen zijn van alle tijden. In een periode waarin pandemieën, oorlogen, bosbranden en overstromingen de kranten en talkshowtafels in hun greep houden, onderzoeken we in oktober 2023 met het thema Wat een ramp! niet alleen de verwoestende kracht van rampen. We brengen ook een ode aan de veerkracht en weerbaarheid die een ramp in de mens kan opstuwen. En aan de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien. Zoals de Watersnoodramp leidde tot de aanleg van de Deltawerken.

Activiteiten Cultureel Kidsfestival

 • Workshop in Bibliotheek Bunschoten; Bouw een stad! – Hoe ziet jouw ideale stad eruit? Tijdens deze workshop leren de kinderen om met slimme vragen samen een beeld te vormen over hun ideale wijk, om deze vervolgens stukje voor stukje zelf op te bouwen. Groen, woonhuizen, winkels, speeltuinen, water, bos…niets is te gek. In een mum van tijd ontstaat er een prachtige stad!
 • Workshop wateroverlast in Museum Spakenburg in samenwerking met Waterschap Vallei en Veluwe. Een interactief spel over klimaatverandering waarbij kinderen eerst wateroverlast creëren en vervolgens moeten zorgen dat iedereen weer droge voeten krijgt. Voor alle deelnemers is er ook een klein educatief presentje om mee naar huis te nemen!
 • Speurtocht in Museum Spakenburg. Wat deden mensen in ons dorp om zichzelf te beschermen tegen rampen. Zoals bijvoorbeeld de Watersnoodramp? We gaan op zoek naar de verhalen over Spakenburg vroeger en nu.
 • Uiteraard is er voor alle kinderen ook drinken en wat lekkers!
 • Alle drie de activiteiten gedaan? Dan mogen de kinderen iets lekkers uitzoeken bij De Zuurstok!

Opgeven CULTUREELkidsfestival 2023

 • Wees er op tijd bij, want vol = vol!
 • Het kidsfestival is voor kinderen van 7-12 jaar.
 • Opgeven (klein)kind? Vul het formulier in op de CP site: culltuurplatform.nl/kidsfestival
 • Verstuur het formulier met alle gegevens: naam, leeftijd van (klein)kind en telefoonnummer contactpersoon (ouder/verzorger).
 • Geef ook op voor welk dagdeel je je (klein)kind wilt opgeven: ochtend 10.00-12.15 uur of middag 13.30-15.45 uur.
 • Na verzending formulier ontvang je een automatische verzendbevestiging dat mail goed is ontvangen.
 • Je ontvangt vanuit CP secretariaat een inschrijvingsbevestiging. Neem je inschrijvingsbevestiging op 26 oktober mee naar Museum Spakenburg! Is de activiteitenochtend of middag al vol? Dan laten we dit uiteraard zo snel als mogelijk weten.
 • De activiteiten zijn alleen toegankelijk voor de kinderen die een inschrijvingsbevestiging hebben ontvangen vanuit CP secretariaat. Verzendbevestiging formulier is dus geen bewijs van inschrijving!
 • Alle deelnemers zijn een kwartier voor aanvang van de activiteiten aanwezig in Museum Spakenburg (of 09.45 of 13.15 uur). Alle deelnemers ontvangen hier op vertoon van de inschrijvingsbevestiging een deelnemersstempelkaart en informatie over het programma.
 • Te laat aanwezig? Dan vervalt helaas de inschrijving.
 • Inschrijving geldt voor alle 3 de activiteiten. Het is niet mogelijk om 1 activiteit te kiezen.
 • Deelname is gratis. Deze dag wordt aangeboden door hetCULTUURplatform, Museum Spakenburg en Bibliotheek Eemland, vestiging Bunschoten-Spakenburg.

Actuele informatie is te volgen via de Facebook en Instagram pagina @cultuurplatformbunschoten.

Meer informatie over cultuur educatie, klik hier.

Categorieën: Evenement

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *