2 maart- CULTUREEL café KUNSTenVERLANGEN

Gepubliceerd door op

  • Datum: 2 maart 2023
  • Inloop: vanaf 19:30 uur, de koffie staat klaar
  • Tijd: 20:00 – 21:30 uur
  • Locatie: Bibliotheek Bunschoten, Oude Schans 27-29

hetCULTUURplatform opent het culturele jaar een mooie avond over KUNSTenVERLANGEN en 22 jaar Spakenburgse Diva’s.

Met een introductie op het culturele thema van 2023 vertelt het CP over KUNSTenVERLANGEN en de agenda van 2023. Ter inspiratie & vermaak. Want, wie koestert ze niet: Verlangens. Verlangen heeft ons al ongekend veel moois en betekenisvols gebracht. Verlangen in de kunst is een schitterende emotie die kunstenaars op de toppen van hun kunnen brengt. Op 2 maart een korte introductie op dit thema en een verrassing! Voor deelnemers aan de 11e KUNSTroute een bron van inspiratie?!

Geheel in het sfeer van KUNSTenVERLANGEN heeft het CP Hans Lemmerman uitgenodigd. Hij neemt je mee langs 20 jaar het Wilde Oog en de Spakenburgse Diva’s. De foto’s die het kunstenaarsduo Hans Lemmerman en Inge van Run sinds 2000 maken, zijn opvallend. Ze zijn voor sommige ‘ontregelend’, voor anderen esthetisch, geestig dan wel dramatisch. Soms zijn de beelden ook ‘doordenkers’.

Er zijn vele series ontstaan in 20 jaar tijd met Spakenburg als bron. De bekendste zijn die met de Spakenburgse Diva’s. Op de Wilde Oog-foto’s komen meerdere werelden bij elkaar. Hans Lemmerman vertelt en toont in deze lezing hoe ideeën ontstaan en hoe het Wilde Oog te werk gaat. De lezing is onderhoudend en vast ook een inspiratie! Tijdens hetCULTUREELcafé vertelt Hans over één groot verlangen. Een wedstrijd, Spakenburg, Spakenburgse Diva’s, locatie.

Nieuwsgierig? Kom dan op 2 maart ook naar de Bibliotheek!

In de hele maand maart zijn er foto’s van Het Wilde Oog in de bibliotheek te zien.