Afgelopen jaren organiseerde het Cultuur Platform een Buitenschilderdag, In 2014 rondom de museumhaven van Spakenburg, in 2015 bij het pontje van Eemdijk, in 2016 bij de stadsweide en de karakteristieke molen De Hoop van Bunschoten en in 2017 en 2018 wederom rondom de museumhaven in Spakenburg en het centrum van Spakenburg. Op vrijdag 7 juni 2019 wordt er weer een Buitenschilderdag georganiseerd. Deze keer weer op Eemdijk!

De dag biedt gelegenheid om met meerdere kunstenaars tegelijk  ‘en plein air’ creatief te zijn op locatie. Schilderen, tekenen, fotografie en meer. Alle disciplines zijn welkom! Sinds 2014 mogen wij jaarlijks rond de 15 tot 20 kunstenaars ontvangen. Al eerder rondom de haven in Spakenburg, het pontje op Eemdijk en bij Korenmolen De Hoop en het Spuiplein.

Expositie Buitenschilderdag tijdens de Kunstroute

Tijdens de jaarlijkse Kunstroute is de expositie van de Buitenschilderdag te bewonderen bij Restaurant De Mandemaaker. De locatie wordt opgenomen in de Kunstroute. De actuele informatie is ook te volgen via Facebook Cultuur Platform Bunschoten.

Buitenschilderdag 2018

Kijkt u voor een impressie van 8 juni op onze Facebook-pagina.

Buitenschilderdag 2017

Kunstenaars hebben op vrijdag 2 juni 2017 geschilderd rondom de museumhaven van Spakenburg. Het was prachtig weer en veel mensen kwamen even kijken. Ook het Oostwende College was aanwezig als programmaonderdeel tijdens hun jaarlijkse Cultuurdag. Echte kunstenaars in de dop. Wij waarderen dat er op deze manier aandacht wordt gegeven aan cultuurontwikkeling op de middelbare school en gaan kijken op welke wijze wij hier nog verder invulling aan kunnen geven!

Klik voor een video van Buitenschilderdag 2017 op onderstaande link. Met dank aan RTV Bunschoten.

Video impressie Buitenschilderdag 2017

Aanmelden Buitenschilderdag 2019

Via onze Facebook pagina en onze nieuwsbrief volgt meer informatie over inschrijving (u kunt ook alvast onderstaande formulier invullen) en definitieve locatie. Op verzoek gaan wij kijken of de schilderdag in 2019 weer kan worden gehouden rondom het pontje en Eetcafé Ootje Eppie in Eemdijk.

Na inschrijving ontvangt u informatie over het ontvangst, lunch en afsluitende borrel en de afsluitende expositie. Het grootste deel van het programma wordt u door het Cultuur Platform aangeboden, voor deelname vragen wij een eigen bijdrage van €10,-. In het deelname pakket zit een geheel verzorgde dag incl. lunch, gezellige afsluiting en expositie tijdens de jaarlijkse Kunstroute.

Inschrijfformulier