Buitenschilderdag 16 juli 2021
Vorig jaar ging de Buitenschilderdag helaas vanwege de coronamaatregelen niet door. Dit jaar wil het Cultuur Platform heel graag de Buitenschilderdag weer organiseren. Het RIVM stappenplan laat zien dat een buiten evenement in juli weer mogelijk moet zijn.

Met dit goede nieuws starten we, onder voorbehoud, met de organisatie van de BUITENSCHILDERDAG 16 JULI 2021! Deze keer langs de Zuiderzeeboulevard en nieuwe haven in Spakenburg! Gelijk een goede start van de zomervakantie. Ook een mooi moment, omdat er dan veel dagjesmensen zijn. Bezoekers aan de Buitenschilderdag kunnen genieten van een wandeling rondom de nieuwe haven en kunstenaars ontmoeten die ‘en plein air’ creatief zijn. Een kennismaking met allerlei disciplines; olieverf, abstract, aquarel schilderen, tekenen, fotografie.

Programma Buitenschilderdag
We starten de dag tussen 9.30 en 10.00 uur met ontvangst met koffie. Tussen de middag staat er een lunch klaar en om 16.30 uur ronden we samen af met een drankje.

Aanmelden
Wil je meedoen? Vul dan voor 25 juni onderstaand formulier in. 

Procedure inschrijving: bevestigingen van inschrijving (via onderstaand formulier) worden vanaf medio juni gemaild. In de bevestiging staat informatie over het programma en locatie. Het grootste deel van het programma wordt aangeboden door het Cultuur Platform, per deelname vragen wij een eigen bijdrage van €12,00. In het deelname pakket zit een geheel verzorgde dag incl. ontvangst, lunch, afsluiting en expositie tijdens de jaarlijkse Kunstroute.

Meer weten? Volg ons op Facebook en Instagram @cultuurplatformbunschoten voor actuele informatie over onze activiteiten en evenementen of stuur een email aan secretariaat@cultuurplatformbunschoten.nl

De jaarlijkse Buitenschilderdag
Afgelopen jaren organiseerde het Cultuur Platform een Buitenschilderdag, In 2014 rondom de museumhaven van Spakenburg, in 2015 bij het pontje van Eemdijk, in 2016 bij de stadsweide en de karakteristieke molen De Hoop van Bunschoten en in 2017 en 2018 museumhaven in Spakenburg en het centrum van Spakenburg. In 2019 bezochten we Eemdijk. In al die jaren zijn er zeer diverse en mooie werken gemaakt die jaarlijks tijdens de KUNSTroute te zien zijn bij Restaurant de Mandemaaker.

De Buitenschilderdag biedt gelegenheid om met meerdere kunstenaars tegelijk  ‘en plein air’ creatief te zijn op locatie. Schilderen, tekenen, fotografie en meer. Alle disciplines zijn welkom! Sinds 2014 mogen we jaarlijks rond de 15 tot 20 kunstenaars ontvangen.

Expositie Buitenschilderdag tijdens de Kunstroute
Tijdens de jaarlijkse Kunstroute is de expositie van de Buitenschilderdag te bewonderen bij Restaurant De Mandemaaker. De locatie wordt opgenomen in de Kunstroute. De actuele informatie is ook te volgen via Facebook en Instagram Cultuur Platform Bunschoten.

Buitenschilderdag 2019
Op vrijdag 7 juni werd de Buitenschilderdag 2019 wederom georganiseerd op Eemdijk!
Video impressie Buitenschilderdag 2019 [met dank aan RTV Bunschoten]

Foto Caspar Huurdeman fotografie

 

Buitenschilderdag 2018
Kijkt u voor een impressie van 8 juni 2018 op onze Facebook-pagina.

Buitenschilderdag 2017
Kunstenaars hebben op vrijdag 2 juni 2017 geschilderd rondom de museumhaven van Spakenburg. Het was prachtig weer en veel mensen kwamen even kijken. Ook het Oostwende College was aanwezig als programmaonderdeel tijdens hun jaarlijkse Cultuurdag. Echte kunstenaars in de dop. Wij waarderen dat er op deze manier aandacht wordt gegeven aan cultuurontwikkeling op de middelbare school en gaan kijken op welke wijze wij hier nog verder invulling aan kunnen geven!

Klik voor een video van Buitenschilderdag 2017 op onderstaande link. Met dank aan RTV Bunschoten.
Video impressie Buitenschilderdag 2017

Inschrijfformulier 2021