Afgelopen jaren organiseerde het Cultuur Platform een Buitenschilderdag, In 2014 rondom de museumhaven van Spakenburg, in 2015 bij het pontje van Eemdijk, in 2016 bij de stadsweide en de karakteristieke molen De Hoop van Bunschoten en in 2017 en 2018 wederom rondom de museumhaven in Spakenburg en het centrum van Spakenburg. In 2019 bezochten we wederom Eemdijk.

UPDATE: als gevolg van de Corona-crisis zijn onze events die gepland staan tot eind september geannuleerd. Helaas heeft dat ook gevolgen voor de Buitenschilderdag 2020. Helaas hebben wij moeten besluiten om de geplande Buitenschilderdag te annuleren.

We hopen u in 2021 weer te ontmoeten. Volg ons op Facebook en Instagram @cultuurplatformbunschoten voor actuele informatie over onze activiteiten en evenementen.

De Buitenschilderdag biedt gelegenheid om met meerdere kunstenaars tegelijk  ‘en plein air’ creatief te zijn op locatie. Schilderen, tekenen, fotografie en meer. Alle disciplines zijn welkom! Sinds 2014 mogen wij jaarlijks rond de 15 tot 20 kunstenaars ontvangen. 

Expositie Buitenschilderdag tijdens de Kunstroute

Tijdens de jaarlijkse Kunstroute is de expositie van de Buitenschilderdag te bewonderen bij Restaurant De Mandemaaker. De locatie wordt opgenomen in de Kunstroute. De actuele informatie is ook te volgen via Facebook en Instagram Cultuur Platform Bunschoten.

Buitenschilderdag 2019

Op vrijdag 7 juni werd de Buitenschilderdag 2019 wederom georganiseerd op Eemdijk!

Video impressie Buitenschilderdag 2019

[met dank aan RTV Bunschoten]

Foto Caspar Huurdeman fotografie

 

Buitenschilderdag 2018

Kijkt u voor een impressie van 8 juni 2018 op onze Facebook-pagina.

Buitenschilderdag 2017

Kunstenaars hebben op vrijdag 2 juni 2017 geschilderd rondom de museumhaven van Spakenburg. Het was prachtig weer en veel mensen kwamen even kijken. Ook het Oostwende College was aanwezig als programmaonderdeel tijdens hun jaarlijkse Cultuurdag. Echte kunstenaars in de dop. Wij waarderen dat er op deze manier aandacht wordt gegeven aan cultuurontwikkeling op de middelbare school en gaan kijken op welke wijze wij hier nog verder invulling aan kunnen geven!

Klik voor een video van Buitenschilderdag 2017 op onderstaande link. Met dank aan RTV Bunschoten.

Video impressie Buitenschilderdag 2017

Buitenschilderdag 2020

Helaas hebben wij moeten besluiten om de geplande Buitenschilderdag 2020 te annuleren. We hopen u in 2021 weer te ontmoeten.

Inschrijving Buitenschilderdag 2021
Het is op dit moment nog niet mogelijk om u in te schrijven voor 2021. Volg ons op Facebook en Instagram @cultuurplatformbunschoten voor actuele informatie over onze activiteiten en evenementen.


Procedure inschrijving: na inschrijving ontvangt u informatie over het ontvangst, lunch en afsluitende borrel en de afsluitende expositie. Het grootste deel van het programma wordt u door het Cultuur Platform aangeboden, voor deelname vragen wij een eigen bijdrage van €10,-. In het deelname pakket zit een geheel verzorgde dag incl. lunch, gezellige afsluiting en expositie tijdens de jaarlijkse Kunstroute. Bevestigingen van inschrijving worden vanaf eind april/begin mei gemaild.

Inschrijfformulier