Afgelopen jaren organiseerde het Cultuur Platform een Buitenschilderdag, In 2014 rondom de museumhaven van Spakenburg, in 2015 bij het pontje van Eemdijk, in 2016 bij de stadsweide en de karakteristieke molen De Hoop van Bunschoten en in 2017 en 2018 wederom rondom de museumhaven in Spakenburg en het centrum van Spakenburg. In 2019 bezochten we wederom Eemdijk.

Buitenschilderdag 2021

Op vrijdag 18 juni organiseren we weer een Buitenschilderdag. Deze keer aan de nieuwe haven in Spakenburg. Meer informatie volgt zo gauw we weten of het inderdaad door kan gaan. Dan vertellen we ook meer over de locatie!

Volg ons op Facebook en Instagram @cultuurplatformbunschoten voor actuele informatie over onze activiteiten en evenementen.

Meer over de Buitenschilderdag
De Buitenschilderdag biedt gelegenheid om met meerdere kunstenaars tegelijk  ‘en plein air’ creatief te zijn op locatie. Schilderen, tekenen, fotografie en meer. Alle disciplines zijn welkom! Sinds 2014 mogen wij jaarlijks rond de 15 tot 20 kunstenaars ontvangen. 

Expositie Buitenschilderdag tijdens de Kunstroute

Tijdens de jaarlijkse Kunstroute is de expositie van de Buitenschilderdag te bewonderen bij Restaurant De Mandemaaker. De locatie wordt opgenomen in de Kunstroute. De actuele informatie is ook te volgen via Facebook en Instagram Cultuur Platform Bunschoten.

Buitenschilderdag 2019

Op vrijdag 7 juni werd de Buitenschilderdag 2019 wederom georganiseerd op Eemdijk!

Video impressie Buitenschilderdag 2019

[met dank aan RTV Bunschoten]

Foto Caspar Huurdeman fotografie

Buitenschilderdag 2018

Kijkt u voor een impressie van 8 juni 2018 op onze Facebook-pagina.

Buitenschilderdag 2017

Kunstenaars hebben op vrijdag 2 juni 2017 geschilderd rondom de museumhaven van Spakenburg. Het was prachtig weer en veel mensen kwamen even kijken. Ook het Oostwende College was aanwezig als programmaonderdeel tijdens hun jaarlijkse Cultuurdag. Echte kunstenaars in de dop. Wij waarderen dat er op deze manier aandacht wordt gegeven aan cultuurontwikkeling op de middelbare school en gaan kijken op welke wijze wij hier nog verder invulling aan kunnen geven!

Klik voor een video van Buitenschilderdag 2017 op onderstaande link. Met dank aan RTV Bunschoten.

Video impressie Buitenschilderdag 2017

Categorieën: Evenement

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *