29 maart – CULTUREELcafé: Kees van Dongen, de weg naar succes.

Gepubliceerd door op

Datum: woensdag 29 maart 2023
Inloop:
inloop vanaf 19:30 uur, de koffie staat klaar
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Locatie: Restaurant de Mandemaaker, Kerkstraat 103, Bunschoten
Entree: Gratis toegang, van harte welkom!

Presentatie door Kunsthistorica Désirée Koninkx, betrokken bij Singer Museum Laren. 

In het Singer Museum in Laren is tot 7 mei 2023 te zien hoe de kunstenaar Kees van Dongen rond 1900 uit Rotterdam naar Parijs vertrok en het daar maakte tussen grote namen als Picasso en Matisse, met wie hij in één adem werd genoemd. Een uitgebreide expositie in Singer Laren – 70 schilderijen en verder tekeningen, grafisch werk en keramiek –

Hoe lukt het de jonge kunstenaar Kees van Dongen om door te breken in Parijs en in korte tijd uit te groeien tot één van de meest beroemde kunstenaars van de twintigste eeuw? Deze vraag en het verlangen om met de grote namen mee te doen staat centraal in de tentoonstelling Kees van Dongen, nu te zien in Singer Laren.

Kunsthistorica Désirée Koninkx, betrokken bij Singer Museum Laren, komt hierover vertellen.

“Désirée studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en is vanaf 1985 zelfstandig werkzaam in en voor verschillende musea in Nederland, zoals Singer Laren. Zij is breed georiënteerd, met als speciaal aandachtsgebied kunst en cultuur tussen 1850 – 1950. Diepgaand en grondig kunsthistorisch onderzoek voor het schrijven van diverse publicaties combineert zij met het geven van rondleidingen, lezingen en museumlessen op zowel wetenschappelijk als op basisschoolniveau – en alle niveaus daartussenin. Haar doel is ieder al vertellend van kennis en informatie te voorzien om geïnspireerd en gemotiveerd kunst te kijken, te ervaren en te delen.”

Categorieën: Cultureel Café