21 september – CULTUREELcafé “Eens ging de zee hier tekeer”

Gepubliceerd door op

hetCULTUURplatform organiseert regelmatig een CULTUREELcafé over uiteenlopende onderwerpen die met kunst, cultuur en geschiedenis te maken hebben. Als afsluiting van de septemberKUNSTmaand organiseren we een boeiende en gezellige avond over de geschiedenis van Spakenburg. 

  • CULTUREELcafé Eens ging de zee hier tekeer 
  • Woensdag 21 september 
  • Locatie: Museum Spakenburg 
  • Aanvang: 20.00 uur, vanaf 19.30 uur van harte welkom 

Organisatoren: Cultuur Platform Bunschoten in samenwerking met Museum Spakenburg, Bruna Bunschoten-Spakenburg, Bibliotheek Eemland, locatie Bunschoten. 

Programma 

  • Eens ging de zee hier tekeer Eva Vriend is vertelt over haar boek die de gevolgen laat zien van de afsluiting voor de plaatsen rondom de Zuiderzee en de gevolgen voor de vissers, ook uit Spakenburg. De populaire NPO-serie ‘Eens ging de zee hier tekeer’ is ook gebaseerd op het boek van Eva Vriend. Zij vertelt deze avond over haar boek en haar betrokkenheid bij de NPO-serie. 
  • Geschiedenis van Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk Lokale Omroep Spakenburg (LOS) heeft hierover een mooie serie gemaakt. Tijdens de avond laten we fragmenten zien en de totstandkoming van deze bijzondere serie. 
  • Opening expositie ‘100ste geboortedag kunstschilder Klaas Zwaan’ In Museum Spakenburg is vanaf 22 september de schilderijen expositie te zien van Klaas Zwaan. De schilderijen laten oud Bunschoten-Spakenburg zien. We nemen u alvast mee langs zijn mooie werken. Ook is het mogelijk dat bezoekers de expositie van Klaas Zwaan bezichtigen. 

Wees welkom tijdens deze informatieve avond over de geschiedenis van ons mooie dorp! 

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.