Kunstroute

Een vast hoogtepunt van de culturele agenda van het Cultuur Platform is de kunstroute in september. Een activiteit waarbij diverse kunstenaars en creatievelingen hun werk presenteren in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. Al vele jaren is september het moment dat kunstenaars zich aan de inwoners kunnen presenteren op diverse locaties zoals het Gemeentehuis, winkeliers, horeca en kunstateliers.

Sinds de start van de route in 2012 doen jaarlijks meer dan 50 kunstenaars en 20 locaties mee. Vast startpunt voor de route is het gemeentehuis van Bunschoten, waar de bezoekers een overzichtstentoonstelling kunnen zien van alle kunstenaars. Tijdens de Kunstroute presenteren diverse kunstenaars hun werk in een veelzijdige route door Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk. U kunt genieten van de enorme creativiteit in onze gemeente en kunt u persoonlijk kennismaken met alle deelnemende kunstenaars.

Volg de informatie over de Kunstroute via de Facebook-pagina van het Cultuur Platform.

Open Monumentendag 2017

Dit jaar vindt de Kunstroute een weekend eerder plaats als u gewend bent. Op 9 september wordt ook de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden. Wij stellen u graag in de gelegenheid om op zaterdag tijdens het volgen van de Kunstroute zowel kunstenaars als onze mooie monumenten te bezoeken en daarom is een aantal monumenten opgenomen in de Kunstroute. Deze worden apart aangegeven op het kaartje.

Overzichtstentoonstelling met thema ‘Geluk’

Kunstenaars worden uitgedaagd om in hun kunstwerk voor de overzichtstentoonstelling het thema ‘Geluk’ te verwerken. Het thema mag zo breed mogelijk benaderd worden.

Het thema is tot stand gekomen samen met Museum Spakenburg en Bibliotheek Eemland, vestiging Bunschoten. Gezamenlijk denken wij na over culturele en educatieve projecten. Zo organiseren wij staat oktober een aantal evenementen die in het teken staan van de Maand van de Geschiedenis. Het thema van dit jaar is ‘Geluk’. Dit mooie thema vonden wij ook erg inspiratievol voor de overzichtstentoonstelling van de Kunstroute 2017. Voor meer inspiratie over het thema en de Maand van de Geschiedenis klik hier

Publieksprijs kunstenaars 2017

Afgelopen jaar is door bezoekers van de Kunstroute 2016 May-Brit van de Coterlet uitgeroepen tot winnaar Publieksprijs Kunstroute 2016. Deze prijs werd na afloop uitgereikt door Burgemeester Van de Groep. Bezoekers krijgen ook dit jaar de gelegenheid om in het gemeentehuis een kaartje in te leveren voor die kunstenaar die zij het beste vinden en zo voordragen voor Publieksprijs 2017. Centraal staat hierbij de vraag wie van de kunstenaars voor de overzichtstentoonstelling de bezoeker met meest heeft weten te raken met zijn of haar ‘Geluk’ kunstwerk.

KidsKunstroute 2017

Voor de kinderen is er in het gemeentehuis ook dit jaar weer een KidsKunstroute. Uiteraard stellen wij weer een kunstzinnige prijs beschikbaar voor de beste en leukste inzending!

Opgeven voor deelname Kunstroute 2017

=update; inschrijving 2017 is gesloten=

Het samenstellen van de Kunstroute is ieder jaar weer een hele organisatie. Om dit zo goed mogelijk te regelen, vraagt het Cultuur Platform aan alle kunstenaars zich zo snel mogelijk op te geven voor deelname. Dit kan via onderstaand formulier.

Inschrijfkosten: 20 euro. Na de inschrijving ontvangt u bericht over uw deelname, aanlevering van tekst en beeld voor de Kunstroute-folder inclusief route. De inschrijving is helemaal definitief zo gauw tekst en foto (HR-kwaliteit) en inschrijfgeld is ontvangen. Opgeven voor deelname kan tot 1 juni 2017

 

Inschrijfformulier

Fields marked with an * are required

Fields marked with an * are required