Buitenschilderdag

Afgelopen jaren organiseerde het Cultuur Platform een Buitenschilderdag, In 2014 rondom de museumhaven van Spakenburg, in 2015 bij het pontje van Eemdijk en in 2016 bij de stadsweide en de karakteristieke molen De Hoop van Bunschoten. De dag biedt gelegenheid om met meerdere kunstenaars tegelijk creatief te zijn op locatie. Schilderen, tekenen, fotografie en meer. Alle disciplines zijn welkom!

Buitenschilderdag 2017

Kunstenaars hebben op vrijdag 2 juni 2017 geschilderd rondom de museumhaven van Spakenburg. Het was prachtig weer en veel mensen kwamen even kijken. Ook het Oostwende College was aanwezig als programmaonderdeel tijdens hun jaarlijkse Cultuurdag. Echte kunstenaars in de dop. Wij waarderen dat er op deze manier aandacht wordt gegeven aan cultuurontwikkeling op de middelbare school en gaan kijken op welke wijze wij hier nog verder invulling aan kunnen geven!

Expositie Buitenschilderdag tijdens de Kunstroute

De haven en het historische centrum met vele monumenten zoals de visafslag en de scheepshelling met de rode loods gaf veel inspiratie. Wij kijken al uit naar de resultaten! Tijdens de Kunstroute op 8 en 9 september kunt u de expositie Buitenschilderdag bewonderen in Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg.

Klik voor een video van Buitenschilderdag 2017 op onderstaande link.
Met dank aan RTV Bunschoten.

Video impressie Buitenschilderdag 2017

Aanmelden 2018

Via onze Facebook pagina en onze nieuwsbrief laten wij weten wanneer in 2018 de Buitenschilderdag wordt gehouden en de inschrijving geopend is . Op verzoek gaan wij kijken of de schilderdag in 2018 kan worden gehouden rondom de binnengracht en Spuiplein.

Na inschrijving ontvangt u informatie over het ontvangst, lunch en afsluitende borrel en de afsluitende expositie. Het grootste deel van het programma wordt u door het Cultuur Platform aangeboden, voor deelname vragen wij een eigen bijdrage van €10,-. In het deelname pakket zit een geheel verzorgde dag incl. lunch, gezellige afsluiting en expositie tijdens de jaarlijkse Kunstroute.

 

Aanmeldformulier

Fields marked with an * are required